La 8a edició del Som Cinema omple Lleida de cine

- Advertisement -

Del pròxim 18 al 22 d’octubre la localitat de Lleida acollirà la vuitena edició del Festival de l’Audiovisual Català que organitza la plataforma Som Cinema. Tal com destaca la seva directora, Anna M. Bofarull, “des del Som Cinema, ens agrada particularment portar a la ciutat el “cinema de proximitat” que no ha arribat encara a les nostres sales”. La Mostra ofereix el seu aparador a les produccions audiovisuals més recents, joves i arriscades realitzades des de les escoles de cinema, productores independents o àrees d’audiovisuals universitàries dels territoris de parla catalana.

som cinemaEntre les propostes d’enguany s’hi troben projectes com el film inaugural Matar a Dios, guanyadora del Gran Premi del Públic al Festival de Sitges i d’altres han passat per altres festivals de renom com ara el Festival de Màlaga (Al otro lado del muro) o el FIC-CAT. Com cada edició, hi haurà la secció oficial de llargmetratges amb films com No quiero perderte nunca, La família, Blue Rai o El dulce sabor del limón; la secció oficial de documentals amb projectes procedents de Barcelona, Terrassa, Mallorca i València; la secció oficial documentals curts i; la secció oficial de curtmetratges amb títols com Amo, Anatema o Cavalls morts (vist en altres festivals com el Sant Cugat Fantàstic).

- Advertisement -

També es podran veure els curts guanyadors de l’11a edició dels Premis Llanterna Digital realitzats per nens i nenes de centres d’educació primària i secundària, membres de centres universitaris i d’altres dins la categoria de fins a 3 i 15 minuts. A més, també es projectarà el film francès Viver uei entre tromosa e gavarnia que s’emmarca dins la mostra de cinema occità.

- Advertisement -

Pel que fa a les activitats paral·leles, dissabte 21 es farà una taula rodona amb actors i actrius per parlar del “nou talent” i una trobada professional que serà una visita comentada per als professionals presents al 8è Som Cinema al Centre de Producció Audiovisual Magical Media per conèixer les actuacions que du a terme, així com les activitats del Centre d’Experimentació del Cinema i Audiovisual Català (CECAAC) amb relació a la producció i la postproducció de realitzacions per al cinema i la TV.

som cinema

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents