Cinc animes actuals que no t’has de perdre

- Advertisement -

Tal com vaig prometre, us porto una llista d’animes actuals i accessibles per a qualsevol usuari. Vaja, actuals… De menys de 10 anys. Siguem realistes el temps passa en un sospir, però mai prou ràpid pel temps que cal per trobar animes decents en un mercat sobresaturat i hipersegmentat en què moltes propostes acaben sent el mateix show impostat de sempre. Però pels que no heu perdut l’esperança, a continuació us porto cinc animes amb personalitat pròpia que et cal revisar i que es poden trobar repartits entre Netflix i Crunchyroll.

1. Kakegurui (2017–): l’eròtica del poder

És la novetat. A la secundària privada Hyakkao s’ha instaurat un curiós sistema jeràrquic: la popularitat va de la mà amb l’habilitat per les apostes i la quantitat de fitxes de casino que pots arreplegar. Els deutes, per l’altra banda, et poden suposar una vida d’esclavatge. La Yumeko és una nova alumna que ha vingut a menjar-se el món, un as de la lògica i la intuició amb un clar transtorn ludòpata. L’arribada de la Yumeko capgira l’statu quo i capta l’atenció d’apostes més i més grans que, en comptes de diners, arriben a implicar la integritat física.

- Advertisement -

- Advertisement -

L’estructura d’harem típica de l’anime està subvertida: totes les noies que rodegen el personatge punt-de-vista Suzui i que haurien de provocar-li somnis humits adolescents, perquè totes són precioses i tenen bons pits, sí, tenen cares deformades quan experimenten el vici i el sadisme generant autèntic terror. Però al cap i a la fi què és Kakegurui sinó la eròtica del poder? L’opening és gloriós en aquest sentit, la golafreria com a luxúria, un espectacle libidinós en què a través del joc les noies ho volen TOT.

No és només molt entretingut com a anime de batalles mentals, sinó que també ho és en l’apartat artístic, amb una animació plena de detalls, domini de les expressions facials i bon gust en la direcció.

Episodis: 24

Temporades: 2

2. My Hero Academia (2016–): heroi per sorpresa

Midoriya (pèl verd) és un nen sense poders en un món ple de superherois. Un dia, aconsegueix la superforça, un superpoder que sense control li pot trencar tots els ossos del seu fràgil cos en creixement. Amb dificultats, aconsegueix entrar a l’acadèmia de justiciers, on haurà d’aprendre a fer servir la seva força només com a últim recurs.

Aquest món marvelià es construeix sobre un to inspiracional i sobre la idea de l’esforç personificat en l’heroi de posat americà. La lluita del personatge principal per seguir un camí que no està fet per a ell sempre promet un visionat intens. Almenys, mentre el focus segueix sobre el protagonista. A mitjans de la primera temporada la sèrie es perd en moltíssims secundaris i enemics, que tot i amb poders molt interessants no arriben a la profunditat emocional de Deku o el seu rival, Bakugo, envejós i amb problemes d’ira.

No deixa de ser un shonen molt lleuger i benintencionat per a adolescents que domina les bases del drama tot i que de vegades ho fa de manera formulaica. I la seva fòrmula ens fa reviure precisament grans epopeies de la dècada passada com One Piece pel seu missatge o Naruto amb la mescla d’institut i aventura coral, reminiscències que en cap cas són un error.

- Advertisement -

Episodis: 63

Temporades: 3

3. Mob Psycho 100 (2016–): no el facis enfadar

Malgrat els orígens esperpèntics del dibuixant de Mob Psycho 100 i precisament gràcies a això, pots veure de seguida que Mob Psycho 100 té unes pretensions molt humils i molt d’humor cap a si mateix, i tot i així es guanya amb diferència la plaça a aquesta llista. Mob, l’aprenent d’un exorcista, té uns poders psíquics tan destructius que ha après a reprimir-los contenint totes les seves emocions. Ho heu endivinat. En aquest anime també es tracta d’evitar l’enfrontament directe. Mob és pacifista i refusa la violència, només vol tenir una vida senzilla i sense problemes però sempre acaba involucrat en lluites perilloses.

Durant les batalles, al contrari de a One Punch Man, l’objectiu no està a esperar a l’heroi suprem com a Deus ex machina paròdic, sinó a aconseguir que els seus poders no aflorin del tot. La ràbia, la pena o l’hostilitat són emocions massa intenses per ser experimentades.

Episodis: 25

Temporades: 2

4. Shigeki no Kyojin (2013–): homes a cavall contra gegants a l’edat mitjana

Segur que la coneixeu, des dels cosplays a les pel·lícules de Sitges. La fama de Ataque de Titanes (títol alternatiu: Titan de Ataque) només reflecteix la qualitat de la impressionant òpera prima de Hajime Isayama que l’ha catapultat a tenir la sèrie d’anime millor valorada a IMDB.

Provinent d’un moment de moda del gore, Ataque de Titanes aconsegueix ser un seinen d’acció, kaijus (Godzilla) i conspiracions que demostra que es pot fer un anime d’acció tan violent com reflexiu. En vam parlar fins a la tercera temporada a El Cinèfil.

Episodis: 59

Temporades:  3 (en 5 parts)

5. Puella Magi Madoka Magica (2011): la tragèdia inesperada

El disseny figaflor d’aquestes nenes amb enormes galtes i uniformes macos no fa més que enganyar davant els girs de guió que fan de Madoka Magica la deconstrucció del gènere en què ha derivat tot el que és “Sailor Moon”. Caçar bruixes no és un joc de nens i les protagonistes descobriran de la pitjor manera possible que els seus poders podrien ser en realitat una trampa mortal.

Artísticament, el fort de Madoka Magica són les atmosferes i els mons dadaïstes que es despleguen en els “laberints de bruixa” on les noies van a caçar, masmorres mentals fetes de collage i patchwork que s’empassen a la gent amb cants de sirena fins portarla-la al suicidi. Cada una té una personalitat completament diferent de l’anterior. Però potser res se sent més genuí aquí que la banda sonora, on el naïf J-Pop dona pas als cors femenins gregorians per aconseguir seqüències de muntatge de gran efecte, i entre elles, res supera el preciós i grandiloqüent final d’aquesta sèrie que em fa plorar cada vegada que el veig.

Un final que aconsegueix reproduir en intensitat per segona vegada el seu OVA Rebellion, trencant les expectatives en què es pensava que la història estava esgotada, i deixant-nos amb la mel als llavis d’encara una quarta pel·lícula amb una nova rivalitat entre noies màgiques que han augmentat el seu poder a un nivell equivalent al de Déu i Satanàs.

Episodis: 10

Temporades: 1 (mini-sèrie)

- Advertisement -
Zep Armentano
En Zep Armentano és jugador de quidditch retirat i mil·lenial acomplexat. S’alimenta de cinema i anime, passa llargues hores a Twitter. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Armentano és operador de càmera, periodista i editor de vídeo. Col·labora amb diverses publicacions, entre les quals 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents