Ciència, cine… i un curs d’estiu

- Advertisement -

Per tercer estiu consecutiu el Festival de Sitges es passa a la docència. En aquesta ocasió el festival canvia la UB per l’Escola Joso i centrarà la temàtica en la ciència. Els científics i la seva feina han estat ben presents a les pantalles de cinema i a la TV des de l’inici del mitjà, basant-se en obres de teatre, de la literatura, del còmic o amb guions originals. Des del Dr. Frankenstein hem pogut gaudir d’històries de ficció que ens han fet reflexionar al voltant del comportament humà i social a partir del fenomen científic. En els darrers anys la presència de la ciència en el cinema fantàstic és habitual, tant des de l’àmbit de la genètica, com de la bioquímica, de la medicina o de l’enginyeria: els esdeveniments tenen un fonament versemblant per a fer creïble la narració, sigui ciència o ciència-ficció.

Curs-Ciencia-cientifics-escola-joso-festival-cinema-sitges

- Advertisement -

El curs està dirigit pel col·laborador d’El Cinèfil el Dr. Jordi Ojeda, professor del Departament d’Empresa de la Universitat de Barcelona i per Ángel Sala, director del Festival de Sitges. Durant el 5 dies de classe s’analitzarà des del punt de vista de diferents autors i procedències com el cinema ha vist la ciència i, especialment, als científics, veritables protagonistes de moltes de les pel·lícules més taquilleres de la història. El programa del curs, amb sessions de dues hores per tema és el següent.

- Advertisement -

1. Noves tendències del cinema fantàstic i de ciència-ficció

2. El paper del científic en el cinema fantàstic

3. La conquesta de l’espai: dels observatoris a la gran pantalla

4. Asian Mad Doctors: els científics i la ciència en el cinema asiàtic

5. La ciència en el cinema d’autor

6. Quan el superheroi és el científic

7. Mad Doctors i prometeus moderns: Aneu amb compte amb la ciència!

8. La ciència de Star Trek

- Advertisement -

9. La nova ciència-ficció al laboratori: de la genètica als virus

10. Taula rodona cloenda del curs

Aquesta és la tercera edició del curs, que tindrà lloc del 18 al 22 de juliol, amb els continguts completament renovats respecte de les dues edicions anteriors. Les inscripcions ja estan obertes, amb un període de preu reduït fins el 23 de juny. El preu del curs és de 230€ (185 si la inscripció es formalitza abans del 23 de juny). Per a més informació i/o per matrícula-se pots fer una visita aquí.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents