‘Chivalry’: els escàndols del #MeToo en una sèrie

- Advertisement -

El pròxim dimarts 12 de setembre s’estrena a Filmin la sèrie britànica Chivalry, una comèdia dramàtica que s’endinsa a la indústria de Hollywood per exposar l’impacte del #MeToo.

Chivalry

- Advertisement -

La sèrie ha estat creada, escrita i protagonitzada per Steve Coogan (Philomena) i Sarah Solemani (Mrs.Henderson Presents), els quals coincidiren al rodatge de la pel·lícula Greed (2018) de Michael Winterbottom. La idea de fer plegats una sèrie vingué quan en aquest rodatge ambdós actors mantingueren una intensa discussió sobre #MeToo. El tema en aquell moment es trobava en boca de tothom per la recent polèmica del Cas Weinstein, que va encetar el moviment encoratjant a les actrius a denunciar els abusos que havien patit i que tan normalitzats estaven a la indústria. Aprofitant la pandèmia de Covid i a través de reunions de Zoom, els dos actors van començar a perfilar les idees per acabar escrivint el guió.

- Advertisement -

La trama gira al voltant de Cameron, un productor de cinema que intenta aixecar una pel·lícula amb un director polèmic per la seva actitud misògina i pensament reaccionari. Preocupats pel desastrós resultat final, l’estudi decideix contractar a Bobby, una cineasta independent, per refer la pel·lícula i salvar-la. L’arribada de Bobby a l’equip ho posarà tot cap per avall quan descobreixi que Cameron va estar encobrint el comportament fastigós de l’anterior director i mai va fer res per solucionar el problema. El rebuig inicial de l’un cap a l’altre els portarà a tenir discussions acalorades, però al mateix temps començarà a brollar quelcom semblant a l’amor.

Chivalry

Una aposta per la comèdia

Malgrat la gravetat dels fets que s’exposen, Coogan i Solemani han volgut apostar per la comèdia per tractar el tema. En paraules de Solemani: “La rialla és la gran sanadora quan parlem de traumes i vergonya“. Coogan, a més, afegeix que “la comèdia suavitza les coses i fa que la gent es relaxi, predisposant-la millor a escoltar una discussió amb distints punts de vista”.

Però més enllà del missatge i la reflexió, un dels principals atractius de la sèrie és la trama romàntica entre els dos protagonistes. Solemani, de fet, la defineix com una comèdia antiromàntica. “Bobby té una vida idíl·lica amb un matrimoni i un fill, però Cameron representa per ella diners, poder influència i sexe. Estem contant una història sobre el que significa la integritat avui dia“. Per la seva banda, Coogan posa el focus en les diferències entre els personatges i com encara així acaben sentint una forta atracció l’un per l’altre. “És possible sentir coses per algú que no sigui del tot coherent amb els teus valors. A la vida ocorre constantment“.

A part de la dupla protagonista, el càsting inclou intèrprets com Sienna Miller (American Sniper) Wanda Sykes (Evan Almighty) o Amy Landecker (Transparent).

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents