today-is-a-good-day

‘La catedral del mar’ arriba a TV3

- Advertisement -

El passat mes de maig arribava a Antena 3 un dels projectes més ambiciosos de la nostra televisió dels últims anys. La catedral del mar, una coproducció de TV3, Diagonal TV i Antena 3 i dirigida per Jordi Frades feia parada a les nostres petites pantalles amb un dels inicis més espectaculars de la televisió en obert que es recorden: 3,8 milions d’espectadors i un 23% de share. Tot i que les xifres d’audiència no es van mantenir a aquests nivells durant tota la sèrie, sí es pot considerar un dels èxits de la temporada 2018. Amb aquest aval i amb l’al·licient extra d’un repartiment molt català la sèrie arriba a TV3 aquest dilluns 27 d’agost.

- Advertisement -

El repartiment de la sèrie de 8 capítols està encapçalat per Aitor Luna, Michelle Jenner, Silvia Abascal, Pablo Derqui i Daniel Grao. Rodolf Sirera ha estat el responsable de l’adaptació de l’exitosa novel·la homònima de l’escriptor Ildefonso Falcones. El fet que Netflix n’hagi adquirit els drets també confirma que es veurà no només a l’estat espanyol sinó a tot el món.

- Advertisement -

La sèrie narra, segons el llibre de Falcones, la construcció de la Catedral de Santa Maria del Mar i ha comptat amb més de 150 actors, centenars de professionals i gairebé 4.000 figurants. El rodatges es va allargar durant 16 setmanes en diferents localitzacions a Extremadura, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Madrid i Aragó. A Catalunya es va gravar a Barcelona, Tarragona i la població bagenca de Cardona. En total els escenaris exteriors d’aquesta ficció suposen gairebé el 80% de les escenes.

Una història que va més enllà de les pedres

En ple segle XIV, Barcelona viu un dels seus moments més pròspers: la ciutat ha crescut cap a la Ribera, un humil barri de pescadors en què es comença a construir el temple marià més conegut: Santa Maria del Mar. La construcció transcorre paral·lela a la vida d’Arnau Estanyol, un pagès que, fugint al costat del seu pare dels abusos dels senyors feudals del camp, es refugia a Barcelona i es converteix en home lliure.

Arnau Estanyol (Aitor Luna) treballarà com a palafrener, bastaix i soldat. No obstant això, un trepidant ascens social el traurà de la misèria per convertir-lo en un home pròsper gràcies a l’èxit en els negocis com a canvista. Això despertarà els recels dels seus enemics, que ordiran un complot i posaran la seva vida en mans de la Inquisició. Per la seva banda Michelle Jenner interpreta el personatge de la Mar una jove que es va quedar sense pares amb 11 anys per culpa de la pesta i que gràcies a l’Arnau coneixerà una nova família.

Pel rodatge es van fer servir 14 carros, més de 200 animals, 120 professionals darrere les càmeres i fins a 2.000 vestits diferents. A més, malgrat que el rodatge es va acabar rodant a la mateixa catedral que es va buidar per a l’ocasió, es va haver de construir una rèplica de la basílica barcelonina a Càceres per tal que els actor poguessin ambientar-se millor en l’espai.

Si voleu saber més sobre el rodatge no us perdeu aquest petit reportatge sobre com la història va passar de les paraules a les imatges.

- Advertisement -

Concurs a la vista

Amb el primer capítol ja sabem força coses sobre la trama i els personatges de la sèrie. Per mantenir-nos enganxats TV3 ha iniciat un concurs amb premis tan sucosos com dos d’Ildefonso Falcones L’església del mar i Els hereus de la terra  una visita guiada per a dues persones a la basílica de Santa Maria del Mar, a Barcelona, de la mà de l’empresa GoBcn. Vols formar part d’una gran història i endinsar-te encara més en l’època i el món de La catedral del mar? Doncs només cal que facis un cop d’ull a aquest enllaç i segueixis els següents passos per participar en el concurs. SORT!

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents