Carmen Machi, Ventura Pons i Carme Elias premiats a Lleida

- Advertisement -

La 22a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida ha guardonat el cineasta català Ventura Pons i l’actriu Carmen Machi per les seves respectives carreres en el món del cine. Pons ha rebut el Premi Jordi Dauder a la creativitat catalana que va recollir de mans de l’actriu Teresa Gimpera. El director va declarar que “la meva vida ha sigut el cine i el cine és la vida; i m’agrada molt estar aquí perquè la Mostra uneix dues coses que estimo molt: Iberoamèrica i Catalunya”.

image003

- Advertisement -

Minuts després l’actriu Carme Elias va rebre un altre dels guardons de mans del guionista i director de cinema Javier Fesser. Elias va expressar així la seva joia en saber que rebria el premi Jordi Dauder. “Vaig mirar enrere i vaig veure el llarg camí recorregut i vaig saber que Jordi Dauder m’havia portat fins aquí”. L’actriu va destacar el compromís que va tenir l’actor amb la societat i va voler dedicar el premi “al festival i a tots el que el fan possible, i molt especialment a tots el professionals de Llatinoamèrica, en concret de Veneçuela, que han de treballar amb grans dificultats”. El Premi d’Honor de la present edició el va recollir Carmen Machi confessant sentir-se aclaparada amb el reconeixement que per ella “és una mostra de generositat i d’amor”.

Cine llatinoamericà fins el dia 15

- Advertisement -

Durant tota la setmana, la Mostra apropa el cinema llatinoamericà a Lleida amb 10 llargmetratges, 10 curts i 8 documentals que competiran a la Secció Oficial. També s’hi projecten a les Sessions Especials fora de competició els films espanyols Ventanas i Tras nazarín. La Mostra també pensa en els menuts amb les Matinals Infantils on es projecta la pel·lícula d’animació Atrapa la Bandera (Espanya/Argentina). Per altra banda l’exposició Terry O’Neill: el rostre de les llegendes, mostra una retrospectiva del fotògraf britànic que ha centrat la seva carrera en el retrat, documentant així els moments més intimistes i naturals dels grans mites del cinema dels últims 60 anys, els grups de pop i rock que van marcar tendència musical en els 60 i 70 i les figures de la moda, sobretot, dels 90. L’exposició ja es pot visitar a la Sala Montsuar de l’IEI.

També tindrà lloc el Festival de publicitat El Sol i les habituals activitats paral·leles amb el projecte juvenil educatiu Palma Produccions. En aquesta edició del certamen, l’Screenbox Funatic, projectarà durant 6 dies títols destacats de la cinematografia llatinoamericana del darrer any, estrenats en sales comercials del nostre país. Per últim el cicle Malvinas: 30 miradas projectarà 30 curtmetratges d’onze nacionalitats diferents sobre les Malvinas.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents