‘Capa Negra’: el bandoler del Llobregat

- Advertisement -

Fa 10 anys Esteve Rovira ens va mostrar en una pel·lícula en dues etapes la història de Serrallonga. Aquest 2018 arriba en forma de pel·lícula la història de Josep Sàbat, el bandoler de Sant Andreu de la Barca conegut com a Capa Negra. Jaume Najarro és l’encarregat de dirigir aquesta història que ens transportarà a la Catalunya de 1836. Jack Queralt és l’encarregat de posar-se a la pell del bandoler i l’acompanyen actors catalans com Irene Gellida, Yeray Ortega, Rafa Delacroix, Xavier Serrat i els reconeguts actors Octavi Pujades, Jordi Díaz, Roger Pera, Roger Berruezo, Montserrat Miralles, Jaume Casals i Ferran Terraza entre d’altres.

- Advertisement -

Però qui era aquest misteriós bandoler? Josep Sàbat es va quedar orfe de pare i mare a l’edat de 12 anys, la qual cosa el va abocar a unir-se a les tropes del General Manso a la Guerra del Francès, on va mostrar gran coratge i astúcia en la batalla malgrat la seva curta edat. Un cop acabada la guerra, va tornar a casa per descobrir que els seus parents li havien robat tots els seus béns i s’havia quedat completament en la misèria. A conseqüència d’això, va haver de començar a comerciar per la comarca però al mateix temps es va convertir en el temut bandoler Capa Negra per tal de venjar la mort del seu pare a mans dels seus parents que li havien pres tot el que tenia.

- Advertisement -

jack queralt capa negra
El rodatge del film es va dur a terme durant l’estiu del 2015 passant pels paratges on es va produir la història real de Josep Sàbat, és a dir, els boscos i masies de Corbera de Llobregat, Sant Andreu de la Barca i el que avui és la comarca del Baix Llobregat. La trama també inclourà el dolent necessari en totes aquestes històries. L’any 1816 va arribar a Corbera, el nou Baró, Antonio María de Ramon i de Riquer, acompanyat del seu assessor Don Palos, un vell astut que aviat serà temut per tothom. Disposat a cobrar els drets senyorials, jove i inexpert, Ramon i de Riquer, es va comportar com un tirà. Capa Negra va lluitar contra les injustícies, i es va convertir en el pitjor malson del Baró, fins que aquest va demanar el seu cap a qualsevol preu.

La pel·lícula tindrà una preestrena aquest divendres 20 d’abril a les 21.30 hores al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca. Produïda per Estudi Films compta amb un guió a sis mans escrit per Yeray Ortega, Raquel Orta i el mateix director Jaume Najarro.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents