‘Canigó 1883’, la llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer

- Advertisement -

FilmExplora i la Fundació Jacint Verdaguer han presentat en roda de premsa la pel·lícula Canigó 1883, la llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer. Un film del director Albert Naudín, amb guió de Bernat Gasull i Albert Naudín.

- Advertisement -

La pel·lícula tracta la història d’un Verdaguer amb 38 anys, acompanyat d’un pastor,  que s’enfilen per la xemeneia del puig de Balaig, el cim més alt del Canigó. Ho explica i recorda el mateix Verdaguer de 56 anys uns anys després, el 1901. Els dos homes grimpen i assoleixen el cim. Des de dalt, Verdaguer contempla el paisatge i se li revela la idea del protagonista del poema que està escrivint, Canigó, un cavaller de l’època medieval, de nom Gentil, que és corprès per una fada del Canigó amb poders d’encanteri. Aquesta el sedueix i se l’endú en una carrossa voladora estirada per un estol de daines. Aquesta carrossa farà una volta pel Pirineu: del Canigó al cim de la Maleïda i, un cop allí, tornarà pel vessant nord dels Pirineus, tot plegat en un context bèl·lic entre sarraïns i cristians.

- Advertisement -

Amb un repartiment de luxe format per Lluís Soler al paper de Jacint Verdaguer de 1901, Sílvia Bel interpretant Flordeneu, Xavier Boada al paper de Jaume Collell, amic íntim de Verdaguer i Santi Pocino, interpretant el vessant més aventurer de Jacint Verdaguer presenten aquest còctel biogràfic entre les cròniques pirinenques de Jacint Verdaguer aventurer i el relat més íntim d’un poeta, sovint amagat entre els versos d’un poema.

 Un important treball d’investigació i recerca ha determinat l’elaboració del guió de Canigó 1883. El resultat és un apassionant viatge d’investigació convertit en un film de ficció basat en fets reals fidels als successos, paisatges i context.

La pel·lícula, que és la continuació de Maleïda 1882, està en ple rodatge i s’estrenarà l’estiu de 2023.

- Advertisement -
Ricard Casanovas
Nascut l’any 2000, Ricard Casanovas és un apassionat pel setè art que va acabar els estudis a l'ESCAC, especialitzat en Estudis Fílmics i Guió. Com a redactor i articulista ha cobert el Festival de Sitges i normalment te’l pots trobar murmurant a la foscor de la sala del cinema, amagat per les últimes files. Advertència, mai li vulguis vendre un remake , ni li diguis que 'Shrek 1' no és la millor de la saga. Al seu bloc “No som uns p*** ignorants” desenvolupa un crit generacional a tots aquells i aquelles joves que no veuen bon cinema. Amb ganes de veure i escriure, el proclamat Vito, no pararà fins a trobar la seva arca de l'aliança, el seu cofre de l'home mort, el Rosebud… la pel·lícula perfecta

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents