Campanya per salvar cinemes dels efectes del Coronavirus

- Advertisement -

Tenint en compte la brutal aturada de l’activitat cinematogràfica hi ha empreses exhibidores que ja han començat a tirar endavant iniciatives per minimitzar les seves pèrdues i a la vegada fidelitzar la seva clientela. Un d’aquests casos és del Circuit Urgellenc, una empresa catalana que té 35 cinemes repartits entre Catalunya i Aragó principalment en localitats petites o mitjanes. Darrere cada sala i cada pantalla hi ha persones que les gestionen: concretament 60 famílies que en aquest cas viuen d’estrenar pel·lícules a municipis com Igualada, Montblanc, Balaguer, Ripoll, Solsona o les Borges Blanques per posar només alguns exemples. És per això que han començat una campanya de micromecenatge per mantenir vius els cinemes.

- Advertisement -

En un exercici de transparència s’explica quin és l’impacte real de tenir tancats els cinemes durant tot aquest temps. “En aquests propers mesos haurem de fer front a les nòmines, a les factures de proveïdors emeses amb anterioritat, a les quotes de retorn dels crèdits derivats de les digitalitzacions i manteniments essencials a les sales.” Segons expliquen els mesos de març, abril i maig tindran unes despeses de quasi 200.000€.

  • Factures ja emeses per distribuïdores de cinema: 95.000€
  • Préstecs bancaris: 18.200€
  • Asseguradores: 7.150€
  • Subministraments bàsics llum i aigua: 8.400€
  • Nòmines i Contingències Seguretat Social: 38.900€
  • Assessoria fiscal i laboral: 2.800€
  • Factures ja emeses per proveïdors: 21.850€
  • IBI: 1.500€
  • IRPF: 4.000€
- Advertisement -

TOTAL DESPESES SEGURES MARÇ, ABRIL I MAIG = 197.800€

Pel que fa ingressos tindran

  • Factures emeses a clients: 54.900€

TOTAL D’INGRESSOS SEGURS MARÇ, ABRIL I MAIG = 54.900€

No cal ser expert en Excels per veure que no surten els números…

Com es pot participar?

La campanya espera rebre diners en format de recompensa per un valor mínim de 7.000 € i un màxim de 94.500€. El que es rep a canvi de donar quantitats d’entre 10 i 1.000 € són principalment paquets d’entrades per als cinemes però també passis pel festival Galacticat, bosses de mà, dessuadores i estades en un balneari. Una altra manera és comprant entrades per veure els films a casa a l’anomenada Sala Virtual, una altra iniciativa que pretén mantenir algunes estrenes ja planificades durant aquest dies  per veure-les a casa enlloc del teu cinema de referència. Qualsevol ajuda és més que benvinguda.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents