today-is-a-good-day

‘Calladita’, primera pel·lícula europea finançada amb NFTs

- Advertisement -

Ha començat a la Costa Brava el rodatge de Calladita, primer llargmetratge del director Miguel Faus (La muerte de Don Quijote) basat és el seu curtmetratge homònim i el finançament del qual està basat en una campanya de NFTs (Non-Fungible Tokens), creada per Faus. És el primer film europeu finançat així i compta amb Ariadna Gil (Belle Époque), Luis Bermejo (Magical Girl) i Paula Grimaldo, protagonista del curtmetratge Calladita. Completen el repartiment, Pol Hermoso, Violeta Rodríguez, Anais Tovar, Jesús Rubio i Eduard Torres.

Calladita_1

- Advertisement -

Calladita gira al voltant del personatge d’Ana, una empleada domèstica d’una mansió luxosa a la Costa Brava, que acaba d’arribar de Colòmbia. Allí estiueja una família de marxants d’art. La noia treballa de sol a sol i sense contracte, sota la falsa promesa d’aconseguir condicions dignes al final de l’estiu, si és discreta i calladeta. Quan gràcies a la Gisela, l’empleada de la casa veïna, descobreix les mateixes formes de gaudir de l’estiu, la família decideix acomiadar-la. Però abans d’anar-se’n, amb l’enginy i l’astúcia que la caracteritzen, trobareu la manera de rescabalar-se darrere de 12 paraules que obren una cartera crypto.

- Advertisement -

El film de Faus és un estudi del personatge d’Ana, i a través dels seus ulls, un retrat de l’alta burgesia catalana entre el realisme i la sàtira. L’Ana i la família comparteixen la luxosa casa estiuenca, però habiten aquest espai de manera molt diferent: perquè ells puguin gaudir-lo, ella l’ha de netejar. Aquesta distinció fonamental i les contradiccions que provoca es veuen accentuades durant l’estiu, quan la convivència és més intensa, els dies més llargs i les nits més boges. Tal com apunta el seu director, “‘Calladita’ aspira a subvertir amb ironia aquesta tradició de l’empleada domèstica que aguanta estoicament les dureses de la feina sense aixecar mai la veu. És un retrat realista, però amb un punt satíric, de l’alta burgesia catalana, amb un to que beu de les millors pel·lícules de Buñuel i l’essència del qual no es pot condensar millor que usant el títol d’una d’aquestes pel·lícules: El discret encant de la burgesia”. 

Faus: “una pel·lícula sobre la identitat i la llibertat, i sobre com aquestes sobreviuen a les diferències de classe”

Al projecte s’hi han unit figures com Julie Pacino (filla d’Al Pacino), que recentment ha aixecat la primera pel·lícula finançada a través de NFTs i l’actor i director nord-americà Jim Cummings com a productor executiu.

Calladita és una producció de Miguel Faus, Ignacio Delgado (SAINT DENIS) i Carlo D’Ursi (POTENÇA). Mike Judge (creador de la sèrie Beavis and Butt-Head) o el fotògraf Justin Aversano seran productors associats gràcies a la seva participació en la campanya de NFTs. Snoop Dogg (a través del seu àlies Cozomo de Medici) també ha comprat participacions de la pel·lícula.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents