Els joves caçafantasmes tornen a ‘Ghostbusters: Frozen Empire’

- Advertisement -

Els joves caçafantasmes tornen! Ghostbusters Frozen Empire  és el títol de la nova cinta dels populars Caçafantasmes. La pel·lícula és la seqüela de Ghostbusters: Afterlife (Jason Reitman, 2021), la nova versió protagonitzada per una colla d’adolescents. El nou film de la franquícia va convèncer al públic i va deixar un bon resultat de caixa. Va costar 75 milions de dòlars i va recaptar més de 200. Bona xifra per un any en què encara cuejava l’ombra de la pandèmia. En aquesta ocasió, la direcció recau sota Gil Kenan (Monster House o City of Ember). Jason Reitman es limitaria a coescriure el guió amb Kenan i a la producció.

caçafantasmes frozen empire poster

- Advertisement -

Amants de la franquícia, tenim bones notícies. La pel·lícula s’estrena el 22 de març i promet ser la protagonista de la Setmana Santa 2024. Ara, però fem una mica de memòria històrica cinèfila.

Retorn de l’elenc adolescent dels Caçafantasmes

- Advertisement -

La trama Ghostbusters: Frozen Empire ens situa just després dels esdeveniments d’Oklahoma, a l’anterior film.  L’equip de caçafantasmes torna on va començar tot: a Nova York! La història de la família Spengler continua amb el nou grup conformat per adolescents. A l’elenc estan confirmats Carrie Coon, Paul Rudd, així com els joves actors de l’antecessora: Finn Wolfhard, Mackenna Grace i Celeste O’Connor. També comptarà amb la presència dels caçafantasmes veterans: Dan Aykroyd, Bill Murray i Ernie Hudson.

Una franquícia d’èxit

Les primeres pel·lícules dels Ghostbusters, estrenades el 1984 i el 1989, van ser dirigides per Ivan Reitman (pare de Jason Reitman). Els protagonistes: Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis i Ernie Hudson. Vestits amb una granota beix es van dedicar a combatre els espectres amb les motxilles de protons i van crear una llegendària saga. El darrer film, Ghostbusters: Afterlife, va retre un merescut homenatge a Harold Ramis, que ens va deixar el 2014. A tot això recordem que l’any 2016 es va estrenar el reboot femení en mans de Paul Feig (amb una acollida molt tímida, per dir-ho finament). 

Caçafantasmes, un quartet memorable

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents