Joves i vells caçafantasmes tornen a ‘Ghostbusters: Frozen Empire’

- Advertisement -

Els caçafantasmes tornen! Els nous i els vells… Ghostbusters Frozen Empire és el títol de la nova cinta dels populars Caçafantasmes. La pel·lícula és la seqüela de Ghostbusters: Afterlife (Jason Reitman, 2021), la nova versió protagonitzada per una colla d’adolescents. El nou film de la franquícia va convèncer al públic i va deixar un bon resultat de caixa. Va costar 75 milions de dòlars i va recaptar més de 200. Bona xifra per un any en què encara cuejava l’ombra de la pandèmia. En aquesta ocasió, la direcció recau sota Gil Kenan (Monster House o City of Ember). Jason Reitman es limita a coescriure el guió amb Kenan i a la producció.

caçafantasmes frozen empire poster

- Advertisement -

Amants de la franquícia, tenim bones notícies. La pel·lícula s’estrena aquest 22 de març i promet ser la protagonista de la Setmana Santa 2024. Abans, però fem una mica de memòria històrica cinèfila.

Retorn de l’elenc adolescent dels Caçafantasmes

- Advertisement -

La trama Ghostbusters: Frozen Empire ens situa just després dels esdeveniments d’Oklahoma, a l’anterior film. L’equip de caçafantasmes torna on va començar tot: a Nova York! La història de la família Spengler continua amb el nou grup que també incorpora els fills adolescents. Els protagonistes, doncs, són Carrie Coon, Paul Rudd per la banda adulta. Els joves actors són Finn Wolfhard, Mackenna Grace i Celeste O’Connor. Però sí, el film també compta amb la presència dels caçafantasmes veterans. Els originals. Els d’abans. Dan Aykroyd, Bill Murray i Ernie Hudson. 

En aquesta ocasió s’hauran d’enfrontar a una antiga deïtat fantasmagòrica que fa milers d’anys que existeix: Garraka. Entre altres malifetes aquest ésser té per poders la congelació de tot el que toca… I per això el nom de Frozen Empire. I si el malvat porta el gel caldrà contrarestar-ho amb foc. I aquí hi juga un paper clau una nova incorporació al grup: l’actor indi Kumail Nanjiani (Eternals). Tot plegat una bona dosi d’aventura fantasmagòrica i, evidentment, molta nostàlgia vuitantera.

garraka caçafantasmes

Una franquícia d’èxit

Les primeres pel·lícules dels Ghostbusters, estrenades el 1984 i el 1989, van ser dirigides per Ivan Reitman (pare de Jason Reitman). Els protagonistes: Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis i Ernie Hudson. Vestits amb una granota beix es van dedicar a combatre els espectres amb les motxilles de protons i van crear una llegendària saga. El darrer film, Ghostbusters: Afterlife, va retre un merescut homenatge a Harold Ramis, que ens va deixar el 2014. A tot això recordem que l’any 2016 es va estrenar el reboot femení en mans de Paul Feig (amb una acollida molt tímida, per dir-ho finament). 

Caçafantasmes, un quartet memorable

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents