‘Born a King’, Agustí Villaronga retrata la monarquia saudita

- Advertisement -

Aviat farà un any de l’estrena d‘Incerta glòria. Després de l’èxit de públic i la pluja de guardons (8 Premis Gaudí), el director mallorquí ja esta totalment immers en un nou i ambiciós projecte. Parlem de Born a King, una superproducció de 18 milions de dòlars que, més enllà del la trama, tindrà la històrica fita de ser la primera co-producció Saudita en estrenar-se al país després de 35 anys de cines tancats. Les mesures de reforma del país han permès que aquest 2018 el cinema torni a les vides dels ciutadans d’aquesta monarquia del Pròxim Orient. Aquest gener Emoji movie ha obert la veda i s’ha convertit en el 1r film en estrenar-se en dècades.

El mateix Agustí Villaronga ha explicat en exclusiva a El cinèfil com ha estat l’experiència de ser el primer estranger en rodar en aquest país. “Porto un any sencer preparant aquesta pel·lícula. Hem acabat el rodatge el novembre del 2017 i ara estem muntant-la durant el primer trimestre de 2018. És una pel·lícula bastant grossa, tenint en compte el que jo estic acostumat a fer”. El director de Pa negre també remarca que “el film té un rerefons històric però també polític ja que la història del príncep saudita parteix d’una missió diplomàtica”.

- Advertisement -

Born a king

- Advertisement -

“Per un costat el film mostrarà la infància del rei a Riad i més tard es presenta l’enfrontament d’aquest personatge, un nen que ve del desert, amb personatges tan important com Lawrance d’Arabia, Winston Churchill o el mateix Rei Jordi V”, explica el director. Les productores Arena Audiovisual i Celtic Films tenen la intenció d’enllestir el film a mitjan d’any de cara a que s’estreni passat l’estiu arreu del món. Malgrat això, el film rodat mig en anglès i mig en àrab, tindrà la seva premiere mundial a l’Aràbia Saudita.

Un salt més enllà de la nostra història

Entre Pa negre i Incerta glòria molts hauran encasellat el director balear com a especialista en la Guerra Civil Espanyola i els seus fantasmes. Segurament per això el cineasta està tan content de posar un peu fora d’aquest terreny i treballar en un projecte tan diferent engrescador. “Aquesta pel·lícula la vaig agafar més per l’aventura que significava que per qualsevol altra cosa“.

La història del film ens porta al 1919. Born a king narra la història sobre Faisal, un príncep àrab de 14 anys que és enviat des dels deserts d’Aràbia a Londres pel seu pare el guerrer Abd Al-Aziz. Darrere el viatge hi ha una missió diplomàtica d’alt interès per aconseguir la formació del seu país. A Londres, haurà de negociar amb algunes de les figures preeminents de l’època, incloent Lord Curzon i Winston Churchill. Paral·lelament es formarà una amistat amb la Princesa Maria que l’ajudarà a guiar-se pels passadissos i laberints del poder anglès.

Foto: ‘Screen Daily’

 

El jove saudita Abdullah Ali interpretarà el príncep protagonista i estarà acompanyat de Ed Skrein, Hermione Corfield, Kenneth Cranham (fent de Winston Churchill) i Laurence Fox interpretant el mític Lawrence d’Aràbia. També hi apareixeran Kenneth Cranham (Maleficent), James Fleet (Sense And Sensibility) i Rubén Ochandiano (Biutiful). La producció és un joc a tres bandes entre André Vicente Gómez – Arena Audiovisual (Espanya), Celtic Films (Regne Unit) i la King Faisal Fundation (Aràbia Saudita).

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents