spot_img
spot_img

‘Blancanieves’, innecessària aberració

- Advertisement -

Les live action dels clàssics d’animació de Disney es poden classificar en les que arrisquen i intenten aportar un toc d’originalitat (Maléfica o Dumbo), les que es limiten a reproduir l’original (La Bella y la Bestia o El Rey León) i les que, reproduint l’original, intent aportar alguna novetat o actualització (Aladín): aquesta Blancanieves (Snow White) pertany al darrer grup i com en la majoria dels casos, malauradament, resulta absolutament prescindible.

Snow White
Snow White

Tot i que s’ha de reconèixer l’encert de càsting en l’elecció del duo protagonista (una fràgil Rachel Zegler i una entregada Gal Gadot) poc poden fer davant l’enorme desgavell que és el film. L’obsessió per ser extremadament fidel a la versió d’animació és el gran hàndicap de la proposta: aquesta voluntat de recreació (amb alguns plans exactes) provoca que el resultat sigui totalment fallit, el més clar exemple són els set nans, desnaturalitzats i desafortunats: tan poc creïbles que acaben allunyant l’espectador de la història.

- Advertisement -

Ambientació postissa i efectes excessius

Aquesta artificiositat també la desprèn l’ambientació: tant el vestuari com, especialment, la direcció artística són realment postisses i tan falses que el resultat final frega el ridícul, fet al qual també hem de sumar un abús de l’ús d’efectes visuals (fins i tot la seqüència clau del film que transcorre en un bosc és digital) que provoca una sensació certament estranya.

- Advertisement -
Snow White
Snow White

Disney hauria de fer una profunda reflexió. La seva política és esprémer al màxim els productes que funcionen a taquilla i tornar a rodar els clàssics d’animació que han funcionat, ara en acció real, assegura una bona recaptació del públic familiar, però si la contrapartida és oferir productes sense ànima que malmeten el record de les seves obres originals el preu que es paga és elevadíssim i a la llarga contraproduent. Blancanieves (Snow White) és Una innecessària aberració.

Veredicte

El millor: L’entrega de Rachel Zegler i Gal Gadot malgrat el desgavell general.
El pitjor: L’artificiositat que desprèn tota la proposta.
Nota: 4

- Advertisement -
Xavi Solé
Xavi Soléhttps://butacareservada.cat/
Tècnic en realització d’audiovisuals i espectacles. Ha exercit de crític de cinema en diferents mitjans tant de premsa escrita com digital i ràdio. També ha estat professor de llenguatge cinematogràfic en diferents centres educatius. Actualment, combina el desenvolupament de la realització de diversos serveis de comunicació amb la direcció del web dedicat al món del cinema www.butacareservada.cat i la codirecció i copresentació del programa radiofònic, també sobre el món del setè art, ‘Cinema per a micros’ a LA NOVA Ràdio de Reus.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents