today-is-a-good-day

‘Black sails’: una de pirates

- Advertisement -

Estic davant un full en blanc (en el sentit metafòric, això d’escriure amb ploma o bolígraf ja no s’estila), pensant com començar el comentari sobre Black Sails, quan un record d’infància, que pel que sembla tenia ben enterrat, aflora a la superfície. Però no es desvetlla de forma clara i nítida, no, el molt cabrit. Ho fa amb talls, incerteses, broma, com aquell somni tan fabulós que, per desgràcia, ja mai més podràs descriure. El record és el següent: un home vell, que vesteix barret negre, caçadora llarga i també negra, i que camina coix i amb bastó, creua un pont i es dirigeix a una casa. O potser una fonda. És en John Silver el Llarg. En el meu record, és fosca nit i plou. Pica la porta i entrega la mota negra a un pobre desgraciat. L’acaba de sentenciar a mort. Sincerament, no sé si acabo de descriure una escena de L’illa del tresor de Robert Louis Stevenson que vaig llegir de petit i em va encantar, o d’una de les moltes pel·lícules que se n’han fet sobre la mítica aventura de pirates. Sigui com sigui, el cas és que aquella era, i és, una història poderosa.

tv_fullscreen_blacksaus03w0105504_7qzhc

- Advertisement -

I així ho deuria entendre també l’hiper-vitamínic Michael Bay, i la cadena Starz (els de la sang i fetge i culs i tetes: Spartacus), quan van decidir fer una sèrie sobre la història prèvia a L’illa del tresor. Així, a Black Sails descobrirem com es va crear la llegenda dels mítics Capità Flint i John Silver, seguint les seves perícies com a pirates combatent a l’imperi britànic i espanyol.

- Advertisement -

Black Sails és “una de pirates”. Amb aquesta frase tan simple i reduccionista, un servidor pretén centrar la pilota. Si us agrada el gènere (a mi personalment sí!), aquesta és la vostra. Combats navals espectaculars, rom, lluita d’espases, discussions de tavernes i… Per cert, ara que hi penso: encara no ha sortit cap lloro que parli! Vol dir que si no us tira especialment el gènere, no us agradarà? No, no. Però fallarà la motivació inicial. I no ens enganyem, l’oferta del mercat serièfil actual és immensa.

Black Sails Key Art Shoot 2015

Estem davant una sèrie d’aventures clàssica, de producció impecable (es noten els calerons, i a mesura que va avançant la sèrie, encara més!) amb un repartiment en termes generals decent. La primera temporada comença com un simple divertiment ple d’acció i de sexe com a reclam, com una sort d’Spartacus piratenc. Però les dues temporades següents (actualment s’està rodant la quarta), guanyen en complexitat, situant la sèrie a un nivell superior. I això és així gràcies, en gran part, a l’evolució dels dos personatges protagonistes, justament el Capità Flint i en John Silver. El primer, brillantment interpretat pel britànic Toby Stephens. És un protagonista atípic en una sèrie comercial com aquesta. El Capità Flint és un home fosc i turmentat, i en poques ocasions mostra una cara humana, de bon home, com seria d’esperar. A mesura que avança la sèrie anem descobrint el seu passat en forma de flashbacks més que interessants. No entraré en spoilers, però justament una característica del passat del Capità Flint resulta força sorprenent per un show comercial com aquest, mostrant els productors una voluntat d’arriscar digne d’elogi. Pel que fa a en John Silver, comença essent un personatge frívol i egoista, sovint un pèl plom, però que a poc a poc, decisió rere decisió, es va convertint en cabdal. Els secundaris que desfilen per Black Sails també estan força ben trobats, i tots ells acaben tenint el seu paper en el tauler de joc.

En fi, senyors. Black Sails, “una de pirates”.

- Advertisement -
Marcel Pujol
Nascut a Barcelona l’any 1983, és Llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Marcel Pujol escrivia al blog de cinema 'Marchelo’s Wei' i es defineix com a cinèfil i serièfil empedreït. En el terreny de la literatura, l’any 2014 va publicar el seu primer llibre, 'Tu i jo, living style (Editorial Aurifany) i el 2015 va escriure un dels relats negres de l'antologia 'Els crims nostrats' (Edicions Xandri). Els seus inicis professionals al món del dret els va viure treballant d’advocat del torn d’ofici laboral i actualment es dedica al món dels recursos humans, combinant la seva feina amb la passió per escriure.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents