Biopics de pel·lícula

- Advertisement -

La realitat supera la ficció. Quantes vegades s’ha dit aquesta frase i en quantes ocasions és cert. De la mateixa manera pensen John Lee Hancock, Marcel Barrena, Peter Berg i els productors Steve Golin i Doug Wald. Tots ells han torbat la inspiració en històries reals que posteriorment han decidit portar al cinema. Aquest 2016 s’estrenaran quatre històries que es basen en personatges i fets reals. Michael Keaton, Mark Wahlberg, Dani Rovira i Emma Stone seran els encarregats de donar vida als diferents protagonistes.

Personalitats de cine

Quin va ser l’origen de McDonald’s? El pròxim 16 de setembre, tothom coneixerà la història de Ray Kroc, fundador de la cadena de menjar ràpid més famosa del món, i descobriran com durant els anys 50 va lluitar per tirar endavant el negoci que coneixem avui dia. El títol (fundador) no fa justícia del tot a la història real ja que Ray Kroc va comprar la popular franquícia als germans McDonald l’any 1951 per 2’7 milions de dòlars. El films fa tota la pinta de ser una història d’aquelles d’American dream que tant agraden a Hollywood.

- Advertisement -

- Advertisement -

Segurament John F. Kennedy és un dels personatges històrics més conegut del món però no tot el que l’envoltava era de domini públic. La seva germana gran, Rose Marie Kennedy va ser diagnosticada en secret d’una discapacitat mental i amb només 23 anys la van sotmetre a una lobotomia que la va deixar incapacitada. Emma Stone serà qui encarni el personatge a Letters of Rosemary i darrere el projecte hi ha la companyia Anonymus Content que entre d’altres han estat darrere de films tan triomfants com Spotlight o The Revenent.

A Deepwater Horizon, Mark Wahlberb, es posarà a la pell de Mike Williams, un treballador d’una plataforma petrolífera que va presenciar un dels desastres naturals més grans de la història. L’any 2010, hi va haver un gran vessament de petroli al Golf de Mèxic i els treballadors de la plataforma van haver de sobreviure a la catàstrofe. El film de Peter Berg se centrarà en els moments més extrems que van viure els supervivents.

Exemple de superació

No cal anar a Hollywood per trobar grans històries i personatges extraordinaris. Dani Rovira donarà vida a 100 metros a Ramón Arroyo, un home malalt d’esclerosi múltiple que es va convertir en un atleta l’any 2013, quan va participar en l’Ironman el Challenge Barcelona-Maresme. És la segona vegada que Marcel Barrena, el director del film, se submergeix en un projecte de superació, la seva òpera prima va ser el documental Món Petit on explicava la història d’Albert Casals, un jove que va viatjar per mig món en cadira de rodes.

100_metros_49606

Rovira, reconegut per la seva participació a Ocho apellidos, tenia ganes de canviar de registre, tot i que assegura que, “no renuncio a la comèdia en un futur perquè ha estat la meva millor amiga”, explicava. Sobre el projecte Rovira va destacar que una de les seves motivacions a l’hora d’acceptar-lo va ser, “posar en coneixement de tota la gent que existeix una malaltia molt fotuda que es diu esclerosis múltiple”. Laura Fernández, coproductora de la pel·lícula, deia que 100 metros “és d’aquelles pel·lícules que emocionen per bé”. Haurem d’esperar fins a finals d’any per esbrinar-ho… Però abans de posar-se seriós el popular actor té entre mans El futuro ya no es lo que era on interpreta un d’aquells showmans que hi ha a la tele que et prediuen el futur.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents