‘Els Secrets de Dumbledore’ arriben a HBO Max

- Advertisement -

L’escriptora d’èxit i autora de la saga Harry Potter, J. K. Rowling, va publicar el 2001 el llibre Bèsties fantàstiques i on trobar-les arran de la fama que va adquirir a les novel·les, ja que es tracta d’un complement a la saga original, de la mateixa manera que El Quidditch de totes les èpoques. No es tracta d’una novel·la argumental, pel fet que és un dels llibres que fan servir els alumnes a Hogwarts per a conèixer les diverses criatures amb les quals es poden creuar.

- Advertisement -

El 2016 el cineasta David Yates (quatre pel·lícules de la saga Harry Potter o The Legend of Tarzan) va traslladar a la pantalla gran una cinta inspirada en el llibre homònim tractant-se d’una preqüela respectes a les pel·lícules original de Harry Potter que succeeix a la ciutat de Nova York als anys 20. La trama va ser plantejada de tal manera que acabés esdevenint una altra saga inspirada en el món màgic i que comptés amb 5 entregues. La primera entrega es va titular Bèsties fantàstiques i on trobar-les (2016), la segona Bèsties fantàstiques: Els crims de Grinderwald (2018), mentre que la tercera va arribar a les pantalles el 8 d’abril sota el títol Bèsties fantàstiques: Els secrets de Dumbledore, també en català. Les tres entregues ja estan disponibles a la plataforma HBO Max, però no en llengua catalana.

- Advertisement -

 

Aquestes produccions han estat protagonitzades per Eddie Redmayne (The Danish Girl o The Theory of Everything), el qual interpreta al magizoòleg Newt Scamander. A través d’ell es van revelant distintes capes d’un univers infinit i va fent referències al món màgic. El tràiler oficial ja es pot veure i en ell es revelen detalls sobre el conegut personatge d’Albus Dumbledore interpretat per Jude Law (Sherlock Holmes o sèrie The Young Pope) i el film profunditzarà sobre el seu passat i el conflicte iniciat per Gellert Grinderwald i el seu exèrcit. Aquest personatge havia estat interpretat per Johnny Depp (Minamata o Dark Shadows) a les dues primeres entregues i ara agafa el relleu Mads Mikkelsen (Druk o Polar). Les expectatives són molt elevades per aquest canvi d’actors, però també pel retard que ha patit la seva estrena derivada de la pandèmia.

El film, doncs, aprofundeix en el conflicte contra els muggles, els éssers humans sense habilitats màgiques. Grinderwald contra Scamander i els seus companys d’aventures, Tina (Katherine Waterson), Queenie (Alison Sudol), Jacob Kowalski (Dan Fogler) i Credence (Ezra Miller), als quals s’unirà el jove Dumbledore. Aquest combat entre les forces màgiques s’intueix com una frontissa per a posteriors esdeveniments que es volen desenvolupar dins aquest relat.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents