Benvinguts a la família (que creix)

- Advertisement -

La primera temporada va deixar-nos sorpresos i amb l’ai al cor. El que en anglès ara es diu cliffhanger. I la 2a temporada comença amb un cotxe que s’acosta a la casa on viu la peculiar família Garcia/Navarro/Argente. Condueix Santí Millán. En Manu és l’ex marit de l’Àngela, pare dels tres protagonistes menuts i germà del Nando. Aquest serà sens dubte el principal reclam i pal de paller de la trama de la segona temporada de Benvinguts a la família. La sèrie tornarà a TV3 el 14 gener del 2019 després de convertir-se en la primera ficció en català que dona voltes pel món a Netflix. 

- Advertisement -

Santi Millán, però no és l’única cara nova a la sèrie. També coneixerem la Teresa (Paula Malia) una dona que té un do especial per a l’estafa i una història d’amor i odi amb el Manu. És egoista, manipuladora i capaç de trair-te en el moment menys pensat.

- Advertisement -

Gairebé pitjor que la Teresa és el seu germà, en Nil (Jaume Madaula). Té només té 26 anys, però darrere seu ja hi ha una bona carrera criminal. La seva arribada a la casa farà que l’Àlex i el Fran es distanciïn més, ja que ell i l’Àlex tindran molta connexió.

I si no teniu prou trama negra… La més “xunga” de totes és Blanca “La Mama” Giralt. És la cap de l’organització criminal a la qual pertany el Manu i la mare de la Teresa i el Nil. Tot i la seva perillositat, no perd mai el posat impassible i és capaç de glaçar qualsevol amb la seva mirada.

A la nova família del crim no hi pot faltar el pare… Antonio Dechent interpreta Ramón “Falcó” Díaz. És el pare de la Teresa i el Nil i l’exmarit de la Mama. Va arribar a ser un dels criminals més buscats per la Interpol i ara passa els seus dies tancat a l’ambaixada de Crakòzia, país al qual va ajudar a derrocar l’antic govern.

I amb tanta maldat no hi poden faltar les forces de l’ordre. L’Ayla (Anna Gras) ocupa el lloc del Miquel a comissaria. Procedent de barri humil, és decidida i ambiciosa; seria la policia perfecta si la seva inestabilitat emocional no passés per sobre de les seves responsabilitats. El Nando la va plantar quan eren adolescents, raó per la qual la família és el seu objectiu personal.

La nova trama, encara més embolicada

Tot i els enganys inicials, la veritable raó del retorn del Manu és demanar ajuda a l’Àngela i els seus. Una família d’estafadors perillosos encapçalada per la Teresa, una jove amb qui el Manu va tenir un passat romàntic, el persegueix perquè diu que els va robar un anell molt valuós. Tot i que se’n declara innocent, els protagonistes de la sèrie es veuran embolicats en un seguit de situacions catastròfiques per poder pagar el deute del Manu i salvar-lo de la seva “segona família”.

Tot i que l’espectador no descobrirà les intencions del Manu fins ben avançada la temporada, aquest retrobament posarà a prova la unitat familiar i farà trontollar els fonaments de la família, que haurà d’aprendre a conviure amb nous membres, si es vol mantenir unida i tirar endavant. En aquesta segona temporada també descobrirem en forma de flashback com el Manu va deixar la seva família i els nous personatges viuran noves aventures que en aquesta ocasió seran més variades i no tan centrades en la mort del pobre Eduardo (al cel sigui).  

Crònica d’un èxit anunciat

- Advertisement -

Pau Freixas, un dels creadors de la sèrie ha explicat a la presentació dels 13 nous episodis a TV3 que aquesta continuació té el repte de reinventar-se i la vegada repetir el que va funcionar de bon principi. “Tenim una certa sensació de seguretat tant actor com directors i la veritat és que hem gaudit més el procés. Freixas ha subratllat que el que hem vist fins ara és com una família que no és de sang pot estar molt unida donades les circumstàncies… Ara veurem quin és el paper que juga “la sang” i fins quin punt el parentesc és motiu suficient d’unió (o no).

Per la seva banda, Ivan Mercadé, l’altre pare de la sèrie, assegura que la nova temporada és més rica en trames i en noves històries i respira més. “Hem anat més enllà amb les noves cares i més que una família antagonista, hem buscat personatges que no són ni bons ni dolents. Amb tots ells pots empatitzar i el que millor encarna aquesta realitat és el Manu (Santi Millán). Pot ser un fill de puta i no saps per què però et cau bé.

Santi Millán s’ha mostrat encantat de torna a TV3 i ha recordat que no feia ficció a la televisió pública catalana des dels temps de La Cubana. “Estic molt content no només per tornar aquí sinó perquè el que ha fet aquest equip amb els recursos que tenen és impressionant.

La primera temporada de la sèrie es va estrenar amb 777.000 espectadors i una quota del 25,8%. Amb aquestes xifres es va convertir en la millor estrena d’una ficció a TV3 dels últims deu anys. Durant els 13 capítols de la primera temporada, la sèrie va liderar la franja amb una mitjana de 483.000 espectadors i un 16,5% de quota. 

A internet els tretze episodis de la primera temporada van tenir 1.025 milions de reproduccions, una mitjana setmanal de 49.000 usuaris únics i 79.000 reproduccions. El capítol més vist a internet, “El congelador”, va tenir 87.000 usuaris únics i 134.000 reproduccions. El 27 de juliol Netflix va estrenar aquesta sèrie. Va ser la primera vegada que aquesta plataforma adquiria els drets d’estrena única a tot el món d’una ficció de Televisió de Catalunya.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents