‘Belle’: la bella i la bèstia virtuals

- Advertisement -

El director japonès Mamoru Hosoda ha tornat a triomfar amb un film d’animació. I ja en són uns quants… La seva nova pel·lícula 竜とそばかすの姫 (Belle) s’ha passat setmanes liderant la taquilla nipona i ha esdevingut el 2n film més taquiller del 2021. La història barreja una relació familiar rural amb noves tecnologies amb pinzellades de drama social i història d’amor. Una mescla que el realitzador ja va assajar amb molt d’èxit al seu film サマーウォーズ (Summer Wars, 2009) i seguint també els mateixos passos que aquella cinta, la vam poder veure en primícia al 54è Festival de Sitges i al Manga Barcelona. Finalment, arriba als cinemes del nostre país aquest 25 de març de la mà de la distribuïdora catalana A Contracorriente i Sherlock Films. A més, el film està doblat al català.

- Advertisement -

En aquest nou film, el director explica la història de la Suzu, una adolescent acomplexada atrapada en el seu petit poble de muntanya amb el seu pare. Ara bé, al món virtual la Suzu esdevé Belle, una icona musical amb més de cinc mil milions de seguidors. Una doble vida difícil per a la tímida Suzu, que prendrà un gir inesperat quan la Belle coneix a la Bèstia, una criatura tant fascinant com esfereïdora. Així comença un estira-i-arronsa virtual entre Belle i la Bèstia en la qual la Suzu descobrirà qui és realment i el seu lloc al món (físic). Perquè us feu una idea, el títol original en japonès seria una cosa així com El drac i la princesa de les pigues.  

- Advertisement -

Una història coneguda però actualitzada

Hosoda torna a confiar en l’Studio Chizu (que ell mateix va cofundar el 2011) per a donar vida a les seves històries com ja va fer amb El nen i la bèstiaMirai. La meva germana petita. Per si això no fos poc el director nipó ha fitxat també el coreà Jin Kim, dissenyador de personatges de films com Frozen, Big Hero 6 o Vaiana. També ha col·laborat amb els animadors nominats a l’Oscar de l’estudi Cartoon Saloon Tomm Moore i Ross Stewart responsables de Wolfwalkers, i The Book of Kells.

El film té com a teló de fons la clàssica història de La bella i la bèstia i la fa servir a favor seu sense deixar de banda alguns dels elements icònics com el castell aïllat, les roses, la dualitat de la bèstia. Ara bé, tot plegat està situat en un món virtual i amb una trama paral·lela al món real on hi ha la inevitable història d’amor adolescent ensucrada tan típica dels animes japonesos. Hosoda no deixa de banda, però, certs elements de crítica social i trames secundàries però transcendents sobre la pèrdua, la incomunicació de la societat nipona i fins i tot els maltractaments dins de la família.

- Advertisement -
JR Armadàs
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents