‘Beach House’, turisme de masses i xarxes socials

- Advertisement -

Beach house és una comèdia àcida amb pinzellades de thriller. El rerefons és el turisme de masses i la falsa felicitat que ens venen les xarxes socials. Tots aquests elements juguen un paper a la 3a pel·lícula del cineasta mallorquí Hèctor H. Vicens. El film va tenir la première al nostre país com a pel·lícula inaugural del FIC-CAT el 10 de juny. En l’àmbit internacional, Beach House ha aconseguit el Premi a la Millor Pel·lícula Internacional i el Premi al Millor Director a la present edició del Mammoth Film Festival de Califòrnia. Aquest 5 de gener, la pel·lícula s’estrena a Filmin

Beach_House_1

De la comèdia negra al thriller amb Beach house

- Advertisement -

Segons el director, “feia temps que volia fer una pel·lícula en català per a un públic jove, ja que és un gènere pràcticament inexistent al nostre país”. Vicens explica que el llargmetratge tracta temes com la falta de valor que es dona a la intimitat a les xarxes socials i la falsa felicitat que s’hi ven, tothom sembla que visqui dins un anunci publicitari”. I afegeix, “també aborda la destrucció de la costa del Mediterrani, amb un model de negoci enfocat al turisme de borratxera, que ha convertit moltes de les nostres localitats en autèntics centres d’oci per a hooligans esbojarrats”. I conclou, “la pel·lícula no pretén alliçonar ningú, sinó donar llibertat als personatges protagonistes perquè teixeixin la seva pròpia història”.

- Advertisement -

Per la seva part, el productor de la pel·lícula i cineasta Carles Torras destacat que el què l’impressiona més del director és “la seva habilitat i atreviment per barrejar gèneres. La pel·lícula comença com una comèdia gamberra, es transforma en un thriller amb una alta càrrega de tensió i acaba com un film d’autor existencialista. Ho combina tot amb una gran frescor i sense sortir de to en cap moment”.

Beach_House_3

Més enllà de la platja

La cinta compta entre el repartiment amb els actors Albert Carbó (Didi Hollywood), Francesc Colomer (Pa negre), Martí Atance (Merlí: Sapere Aude). Els acompanyen Nina Guseva (Better than us) i Tony Corvillo (El príncipe). Tots ells són els personatges de la història protagonitzada pel Xavi, un noi que se’n va de viatge a Mallorca amb els seus dos amics Isaac i Manu. Un cop allà, després d’una escapada que prometia festa i diversió tot s’acaba convertint en un malson. Enamorar-se de la Natasha, una turista que resulta ser la xicota d’un mafiós rus, no és una bona idea. 

Rodada en català entre Mallorca i Catalunya Beach House és una producció de Zabriskie Films i Visualsuspects. Ha comptat amb la coproducció d’IB3 i la producció associada de Silendium Films i la col·laboració de La Charito Films. També té la participació de Televisió de Catalunya i el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Aquest és el tercer llargmetratge dirigit pel mallorquí Hèctor Hernández Vicens, després d’El cadàver d’Anna Fritz i Day of the Dead: Bloodline. Recentment, també ha creat i escrit les sèries Cucut i Reset. També va coescriure les pel·lícules Fènix 11·23 i El practicante. 

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents