Barcelona estrena un Festival de Cinema Coreà

- Advertisement -

Els Cinemes Boliche acull la 1a edició d’un nou festival centrat en la cinematografia coreana. Organitzat per CineAsia amb la col·laboració de el Centre Cultural Coreà de Madrid, el Consolat de Corea a Barcelona i el Seoul Independent Film Festival (SIFF), el Korea Fest BCN se celebra entre els dies 7 a 11 de juliol als cèntrics cinemes de la capital catalana. En total es poden veure 15 pel·lícules que representen el bo i millor d’una de les cinematografies més de moda dels darrers anys (i més després de l’Oscar al film Parasite).

- Advertisement -

El certamen ha dividit la seva programació en tres seccions: ‘Indies de Seül’, ‘Panorama Korea’ i ‘Sessions Especials’ (thriller i acció). El drama intimista Moving On, estrenat al Festival de Cinema de Sant Sebastià i hereu de cinema de Hirokazu Koreeda, formarà part de la secció ‘Indies de Seül’. Per la seva banda, la cinta Kim Ji-young, Born 1982, adaptació del bestseller editat per Alfaguara ‘Kim Ji-young, nascuda el 1982’ inaugurarà la secció ‘Panorama Korea’. Com a colofó, el thriller serà un dels gèneres més representats en les Sessions Especials, amb la presència de títols com Deliver Us From Evil o Dark Figure of Crime.

- Advertisement -

Gràcies a la col·laboració amb el Festival de Cinema Independent de Seül, el Korean Fest BCN ofereix en la seva programació cinc títols, mostra del millor cinema independent que s’està realitzant a Corea. Somewhere in Between obre la secció el dijous 8 de juliol. Un film sobre segones oportunitats en què un jove que torna al seu poble, després de suspendre els exàmens per funcionari a Seül, descobrirà que de vegades les recompenses apareixen on menys se les espera.

I un altre gènere que no pot faltar a la indústria coreana és el de l’acció, el de les lluites dels seus èpics i particulars wuxias. The Swordsman és un bon exemple. Durant l’època Chosun un soldat es convertirà en l’espasa de Rei. Amb el temps, aquest haurà de tornar per fer front a el poder de les forces xineses. L’espectacularitat de les coreografies en un wuxia de redempció a què acompanyarà el seu element dramàtic. També cal destacar que el film inaugural serà la versió en blanc i negre de Parasite i el film de clausura serà Lucky Chan-sil protagonitzada per la recent guanyadora de l’Oscar per Minari, Youn Yuh-jung. Podeu consultar la programació sencera en aquest enllaç.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents