Barça-Madrid: una rivalitat de cine

- Advertisement -

Barça-Madrid!  Una batalla més que futbolística. Es juga el Clàssic o dit sense eufemismes el Bé jugarà contra el Mal, la llum combatrà la foscor. Si, no estic parlant del clàssic del Vallès Occidental Rubí vs Sant Cugat sinó del partit que el Barça jugarà contra el Madrid. Aquest partit i per extensió els 2 clubs han generat i generaran moltíssim contingut audiovisual, ja sigui directament sobre la seva rivalitat, com al voltant de la seva història o sobre els mateixos jugadors que han vestit les seves samarretes, permeteu-me repassar alguns dels films/documentals que tenen aquests actors com a fil conductor.

El Clásico (2015)

Començo fent-me el “mudernu” parlant d’aquesta pel·lícula d’origen Iraquià que narra les peripècies de 2 germans kurds (un del Barça i un del Madrid) que ni kurds curts ni mandrosos agafen una moto i es fan els 5.500 km entre el Kurdistan iraquià i Madrid per a poder viure el clàssic i conèixer als seus ídols.

- Advertisement -

El Clasico movie

La llegenda negra de la glòria blanca (2014)

- Advertisement -

Aquest és un documental de producció de TV3 dirigit per Carles Torras que explica la cara B dels èxits del Madrid durant el Franquisme i les sinergies entre el Mal i el règim de Franco. Va aixecar polèmica, com no, perquè quan algú discuteix la història oficial del Club blanc surt tota la bruneta mediàtica a defensar el Club de Chamartin però en realitat no n’hi ha per tant, res que no se sàpiga.

La llegenda negra de la glòria blanca

Barça Dreams (2015)

Pel·lícula d’onanisme blaugrana on s’explica la història del Barça des de la seva fundació fins a l’actualitat a través de la mirada dels futbolistes que han fet història en l’entitat intentant amb el fil conductor del lema “Més que un Club”. Expressió que va verbalitzar l’expresident Narcís de Carreres i que la junta actual ha prostituït buidant-la de contingut i deixant-la com a un simple eslògan que té com a única finalitat la de vendre samarretes.

Barça dreams

Messi (2014)

No cal ser massa espavilat per veure de què va aquesta pel·lícula/documental dirigida per Àlex de la Iglesia amb guió de Jorge Valdano. Narra la vida de Messi des de ben petit a Rosario fins a la temporada 2013/2014 ja al Barça, en un format que pensava que seria infumable però que acaba tenint cert dinamisme. Intercala recreacions de la seva vida amb converses en un restaurant on cada taula està formada per persones importants en la seva vida, com per exemple la taula dels amics de la infància, la taula dels professors de l’escola, la taula dels jugadors del Barça… i així van recorrent el camí del millor jugador de la història. Ara que hi penso podrien fer una actualització on aparegui una taula amb els seus assessors fiscals…

Messi

Ronaldo (2015)

Com no podia ser d’una altra manera la néMESSIS de Messi (m’ha quedat de collons aquest inici) també té la seva pel·lícula. Desconec quina idea va sortir abans i de fet m’és del tot indiferent, a més no l’he vist així que em limitaré a donar 4 dades random de la pel·lícula. Explica (suposo) la vida de Cristiano, com que dic que no l’he vista entenc que sortiran amics i familiars parlant d’ell i explicant la seva trajectòria des de la inhòspita Madeira, passant per Lisboa i Manchester i acabant a Mordor Us recomano quedar-vos fins al final dels crèdits si la veieu, ja que després del reguitzell de professionals surten escenes tòrrides entre ell i el seu “amiguet” marroking que es van gravar en càmera oculta que riu-te’n tu del vídeo de Pedro J i el transsexual aquell.

Ronaldo

- Advertisement -

PD: el que he comentat sobre el que passa al final dels crèdits de Ronaldo és fals, no passa al final, passa al principi de la pel·lícula.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents