Aventures de cine per escapar-ne (part 2)

- Advertisement -

El boom que han ocasionat els escape rooms a Catalunya és més que evident, i és que no paren de sortir noves iniciatives i idees entorn aquest famós joc. És per aquest motiu que volem complementar l’article “4 escape rooms de cine molt a prop de casa teva” amb una segona part de propostes d’escapisme relacionades amb el cinema.

Jurassic Land

El primer és Jurassic Land. En aquest joc ens endinsarem en un parc sobre dinosaures. Velociraptors, Dilophosaurus i Tyranossaurus corren sense rumb per aquest parc el qual és el seu hàbitat. La missió dels jugadors consisteix a avaluar la seguretat de les diferents atraccions, instal·lacions i serveis del parc abans que s’obrin les portes al públic.

- Advertisement -

Un joc d’escapisme evidentment inspirat en la famosa obra d’Spielberg Jurrassic Park (1993). 60 minuts per comprovar la seguretat de l’indret sense que l’instint de supervivència de la mare natura ni la cobdícia humana us facin entrebancar.

- Advertisement -

La maldición del faraón

M. A. Martínez, un arqueòleg, ha desaparegut. L’última pista que se’n té és que havia trobat un rastre crucial que ha de canviar la història de la humanitat, i per aquest motiu havia llogat un pis a El Caire. La pista que l’arqueòleg havia seguit condueix a la tomba del faraó Tutmon. Curiosament aquesta tomba és una de les més famoses del món perquè segons es diu alberga un gran nombre de riqueses.

La missió dels jugadors consisteix a remenar el despatx de l’arqueòleg, per poder ser els primers d’entrar a la tomba i emportar-se el tresor. No obstant això, hi ha una maledicció. Qui no surti abans de 60 minuts del temple es quedarà atrapat per tota l’eternitat a fer companyia a la mòmia. Sens dubte, en Rick O’Connell i companyia són els que inspiren aquest escape room, el qual veiem emmirallat a tota la saga de The Mummy.

El templo perdido

Anys enrere, la tribu Hicu va construir un temple per tal de dur a terme sacrificis de sang als Déus. Un d’aquests sacrificis els va permetre obtenir el preuat elixir de la vida. Ara, uns quants anys després, un seguit d’exploradors han aconseguit trobar el temple perdut, amb la mala sort que han desaparegut sense deixar rastre. Tot i així, abans de partir van deixar una sèrie d’enigmes per tal de protegir les seves pertinences i altres descobriments.

S’envia un nou grup d’exploradors a seguir la pista dels desapareguts i a inspeccionar aquest temple. La missió dels jugadors consisteix a resoldre els enigmes que s’han trobat al campament per tal d’entrar al temple i trobar l’elixir. Però compte! L’elixir està amagat i protegit amb tot de trampes i perills. Els Hicu no posaran les coses fàcils, i és que de fet, hi ha una llegenda Hicu que diu que cada nit de lluna plena els Hicu tornen per fer un altre ritual. Els exploradors disposen d’una hora abans que tornin i els converteixin en sopar per als Déus.

Sense cap mena de dubte l’Indiana Jones treu el nas en aquesta aventura de caire molt semblant a Indiana Jone and the Temple of Doom (Indiana Jones i el temple maleït, 1984). Una altra aventura adaptada d’una obra de Spielberg, en la qual l’adrenalina deixa pas a la diversió.

Prisioneros de Alkaban

- Advertisement -

La presó d’Alkaban és una de les presons més segures del món. El secret? Està protegida amb màgia. Si ja no és fàcil escapar d’una presó normal, imagina’t una que està encantada i plena de criatures màgiques! Resulta que la comunitat de màgia t’ha declarat culpable d’un crim contra humans, i ha dictaminat sentència, a resultes de la qual, hauràs de complir una pena de presó a Alkaban. Però, ai! Tens 60 minuts abans de l’execució.

És força evident que aquesta aventura està basada en la tercera part de la saga del jove mag, Harry Potter and the presoner of Azkaban (Harry Potter i la presó d’Azkaban, 2004), adaptació de la novel·la homònima escrita per l’autora britànica, J. K. Rowling. No només l’ambient és increïblement fidel a l’obra sinó que la sensació d’estar vivint un dels films del mag és palpable a cada situació.

Sherlock Holmes contra el Diablo Londinense

A l’anterior article de propostes d’escape rooms sobre cinema, ja vam avançar l’obertura d’un joc a Vic sobre el famós detectiu londinenc. Ara també trobem la proposta de Maximum Escape a Barcelona.

El famós detectiu Sherlock Holmes ha aconseguit sobreviure a un gran nombre de casos, fins i tot al que el mata a les cascades de Reichenbach. No obstant això, ara, s’ha topat amb un cas que el supera. El seu enemic ha tornat a aparèixer i necessita ajuda de Lestrade, Scotland Yard i un seguit de valents que faran que Londres torni a respirar tranquil.

Les obres protagonitzades pel famós detectiu i creades per Arthur Conan Doyle han vist un nombre gairebé infinit d’adaptacions al cinema, com a jocs de taula, videojocs i ara també sales d’escapisme.

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents