‘Avengers Endgame’: l’última gran batalla

- Advertisement -

Es tracta de la quarta entrega de la saga Avengers i mostrarà com, després dels esdeveniments que van tenir lloc a Infinity War, els súperherois que van sobreviure a Thanos es reuneixen per posar en pràctica un pla definitiu que podria acabar amb el malvat, finalment. No saben si funcionarà, però és la seva única oportunitat per intentar-ho i retornar la pau a l’Univers. El film dirigit pels germans Anthony i Joe Russo està previst que arribi a les pantalles el proper 25 d’abril, a partir de les 19h. 

A partir d’aquí s’analitzarà el tràiler i comentaris sobre altres pel·lícules anteriors que relacionen els fets directament, com a Infinity War o Ant-Man and the Wasp, així que recomanem a tot aquell que no les hagi vist que no continuï llegint per evitar sorpreses.

- Advertisement -

- Advertisement -

A la seqüència inicial del tràiler es pot veure a Tony Stark (Robert Downey Jr.) a la Benatar, la nau dels Guardians de la Galàxia després de perdre la Milano. Iron Man va ser l’heroi que va quedar en la situació més precària en acabar Infinity War. Tant ell com Nébula va quedar atrapats a les restes del planeta Titán i viatgen a la mateixa nau sense rumb i a la deriva. Ella va ser un factor clau a la victòria de Thanos i se sent responsable del que va passar-li a la seva germana Gamora i a la resta de l’Univers. Es troben sense aliments, aigua i combustible i es preparen per enfrontar-se al final de la seva vida gravant un vídeo de comiat cap a Pepper Potts. El dubte queda si realment serà així o aconseguiran que el vinguin a rescatar per unir-se al batalló de combat final. Això podria ser un homenatge als còmics en què Stark va coincidir amb els Guardians de la Galàxia a l’etapa d’heroi còsmic.

Tal com tothom sap, Thanos va aconseguir el seu objectiu i va eliminar l’existència de la meitat de la població universal amb un simple espetec de dits. Després d’això se’l veu retirant-se a una granja satisfet per complir el seu desig, fet que pot ser un gest de complicat al còmic El Guantelete del Infinito, on Thanos es retira a cuidar una granja, tot i que en aquest cas va ser després de ser derrotat. Al còmic fa servir la seva antiga armadura com a espantaocells, ja que creu que mai més haurà de fer-la servir. Al tràiler es pot veure una escena que la mostra així, per tant, és probable que estigui equivocat, però caldrà esperar uns quants mesos més per esbrinar-ho.

Una altre seqüència que crida molt l’atenció és la de Bruce Banner (Mark Ruffalo) repassant les baixes que hi ha hagut després de la lluita a Wakanda. Aquesta escena també està inspirada en el còmic El Guantelete del Infinito, ja que hi ha una pàgina sencera dedicada als herois desapareguts després de l’espetec de dits de Thanos, a Endgame es veurà com a homenatge. L’alter ego de Hulk comprova a la Base dels Avengers, quins han estat els herois morts durant el conflicte amb Thanos. Tres d’ells (segons les dades que observa) són Black Panther (Chadwick Boseman), Spider-Man (Tom Holland) i Scott Lang/Ant-Man (Paul Rudd), tot i que després de l’escena post-crèdits d’Ant-Man and the Wasp aquest darrer segueix viu i en aquest mateix tràiler se’l veu viu cridant l’atenció a una càmera de seguretat. L’heroi va quedar atrapat al Regne Quàntic, per tant, caldrà saber com va sortir-ne o si aquestes imatges són anteriors a aquests fets.

També es poden observar a Steve Rogers/Capità Amèrica (Chris Evans) i Thor (Chris Hemsworth) amb expressió d’abatiment i tristesa, per haver perdut i el preu que han hagut de pagar. Deixa entreveure que els herois no tenen un pla de contraatac i estan decaiguts, fet que podria ser per despistar al tràiler o realment és així.

Però el que pot haver estat més sorprenent és el retorn de Hawkeye (Jeremy Renner), amb el seu uniforme habitual. L’arquer adoptarà l’àlies del ninja conegut com a Ronin, un personatge creat per Michael Brian Bendis durant els anys 2000. Era inevitable saber que tornaria molt perjudicat i que la seva absència a Infinity War tindria un motiu de pes justificat. Natasha Romanov/Vídua Negra (Scarlett Johansson) es troba en una ciutat asiàtica a la cerca del seu amic.

Probablement es tracti de la pel·lícula  més esperada no només d’enguany, sinó dels darrers anys, ja que suposarà un canvi molt important: suposant el final per a molts dels personatges que ens han acompanyat des del principi. Amb l’estrena del primer tràiler s’han mostrat un seguit de detalls interessants. Es tracta d’un film revolucionari en dos aspectes: El primer, la seva narrativa pròpia del còmic amb les convencions pròpies del crossover portades al cinema i en segon, el fet que el malvat surti invicte deixant els herois derrotats, un fet poc comú als films de súperherois.

- Advertisement -

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents