Autors de Marvel es passegen per les Jornades Comiqueres

- Advertisement -

La setmana passada va tenir lloc als centres Fnac de Barcelona la XII edició de les Jornades Comiqueras. Durant els dies que han durat han passat importants autors del món del còmic, però també íntimament lligats a l’audiovisual, en especial al món dels superherois.

Espanyols al Món Marvel

- Advertisement -

ant-man ramon rosanasRamón Rosanas

- Advertisement -

És un dibuixant i il·lustrador de còmics badaloní, conegut arreu del món per la seva tasca especialment per a Marvel. Actualment treballa fent els dissenys per a les pel·lícules de Ant Man, però també ha dut a terme WolverineSpider-ManDeadPoolHulkX-Men o Iron Man.

 

Daniel Acuña

És un historietista i il·lustrador espanyol que també treballa per al mercat americà. Durant els últims anys s’ha encarregat de realitzar portades tant per a Marvel com DC Comics: Flash, Green Lantern, Wolverine o Eternos. La seva tasca al món cinematogràfic ha arribat gràcies al fixatge de Sam Wilson amb Captain America, pel quan desenvolupa tots els dibuixos i story boards.

daniel acuña avengers

Ciència ficció, fantasia, western, quin gènere t’agrada més? 

Christophe Bec

fotograma escape christophe becÉs un escriptor de còmic francès, la seva feina més coneguda fins al moment és Zero AbsolutSantuariBunker o Prometeo. L’autor comenta que té una influència clarament destacable de John Carpenter amb The Thing, David Cronenberg i Sam Raimi. Per crear el món apocalíptic occidental de El Temps del Llop, es va basar en tots ells i mostra un homenatge al cinema fantàstic dels anys 80. Per a la seva darrera creació va mostrar interès en les sèries americanes de l’estil de Lost, però amb els mitjans limitats del còmic. Prometeo va sorgir abans que moltes d’aquestes sèries d’èxit, com Flashforward (basada en un llibre) i tracta un fenomen que té lloc cada dia a la mateixa hora i tota la trama succeeix en un determinat moment; evoca el temps que transcorre, per això a la portada apareix un rellotge. Les 13.13h és una hora apocalíptica, que anuncia el final que ha d’arribar, per això va agafar la idea d’un film de Stewart Raffill, The Philadelphia Experiment. Hi ha previst un projecte per dur a terme la sèrie de televisió dels 13 volums que conformen Prometeo, amb una influència lovecraftiana. Bec també ha realitzat curtmetratges com Els Pantans Negres, Frenchboy (nom amb el qual els americans esmenten els homes dels boscs) o Escape.

Etienne Davodeau

- Advertisement -

Autor francès d’una obra molt extensa i lligada amb la realitat, però ha tractat moltes temàtiques diferents. La seva obra més reconeguda ha estat Els Ignorants la qual ha desenvolupat inspirant-se en un viticultor del qual ha après tot allò relacionat amb el món del vi i ell ha creat un còmic explicant tot aquest procés. Actualment s’està fent la pel·lícula, però ell no participa en res més a part de ser creador de la novel·la gràfica. També participa en el guió d’una altra novel·la gràfica titulada Lulu La Dona Nua, publicada per Edicions La Cúpula, el film ja està fet i roman pendent d’estrena.

Lulu_femme_nue-landscape

Cada vegada són més els autors de còmic que acaben migrant als EUA per buscar feina, ja que veuen una oportunitat enorme d’acabar treballant en el disseny de personatges de superherois, però fora del terreny, també al territori europeu, hi ha projectes d’un gran interès que requeririen d’aquests autors i un ajut per ser finançats.

Aquestes Jornades ens han apropat una mica més cap a aquests autors, dels quals se’n coneix ben poc la seva tasca a la indústria audiovisual, ja que un film no només es compon dels actors i directors, darrere hi ha una àrdua tasca de realització i producció que mereix ser reconeguda.

jornades comiqueres
Resum de la Jornada de signatures

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents