today-is-a-good-day

Atlàntida Film Fest: la festa del cinema a casa

- Advertisement -

La 10a edició de l’Atlàntida Film Fest es pot seguir online a través de la plataforma Filmin.  Degut a la pandèmia de la Covid-19, la celebració ha estat desplaçada a un mes de la seves dates habituals. Així doncs, el festival tindrà lloc del 27 de juliol al 2 d’agost a Palma i aquest any comptarà com sempre amb vessant online a través de Filmin on es podran veure les pel·lícules programades del 27 de juliol al 27 d’agost.

L’Atlàntida Film Fest continua centrant-se en Europa com a eix vertebrador de la seva programació. Ja s’ha avançat tota la graella que formarà el programa, un total de 113 títols, 53 dels quals són estrenes a Espanya. Podem trobar-hi films com Last and First Men de Jóhann Johánsson, la pel·lícula pòstuma del del compositor islandès i el seu debut en la direcció cinematogràfica. La cinta és un un assaig que neix a partir de la novel·la de ciència-ficció  de l’escriptor Olaf Stapledon; Moffie d’Oliver Hermanus, qualificada com una obra mestra per Variety està basada en les memòries d’André Carl van der Merwe, un conegut autor que explica la seva experiència com a recluta del servei militar a la Sudàfrica dels anys 80; This is not a movie de Yung Chang, un documental que segueix els passos del periodista britànic Robert Fisk un dels principals cronistes dels últims quaranta anys; Photographer of war de Boris Bertram, retrat del fotògraf de guerra Jan Grarup que va cobrir els combats de l’exèrcit iraquià i l’Estat Islàmic a Mosul i El buzo, dirigida per l’austriac Günter Schweiger i protagonitzada per Álex Brendemühl i rodada a Eivissa i que s’inspira en el seu documental de La maleta de Marta sobre maltractaments i violència de gènere i suposa el debut en el camp de la ficció del seu realitzador.

- Advertisement -

La pel·lícula inaugural serà Destrucció creativa d’una ciutat, un documental dirigit per Carles Bover (guanyador del Goya al Millor Curtmetratge Documental per Gaza). Bover dissecciona la realitat d’una ciutat com Palma que, fins fa poc, estava abocada al turisme. Els problemes de gentrificació i identitat urbana analitzats pels qui els pateixen i pels qui els haurien de solucionar. La cloenda de festival a Palma es celebrarà a Ses Voltes i anirà a càrrec de la pel·lícula Sempre dijous, de Joan Porcel. L’esdeveniment serà molt singular ja que els espectadors seran testimonis del rodatge del tercer acte de la pel·lícula. Sempre dijous és un retrat d’una de les artistes balears emergents amb més talent dels últims anys, Júlia Colom. La història d’una noia de vint que cerca la seva veu entre les tonades populars i la nova música electrònica. La d’un viatge d’anada i tornada entre Mallorca i Barcelona. En acabar la projecció, la cantant oferirà el primer dels concerts a l’illa.

- Advertisement -

Us convidem a consultar la programació sencera al web oficial.

A més, de la selecció de títols del festival s’oferirà també una retrospectiva completa d’Aleksey Balabánov, un dels noms de referència del cinema rus. En total es podran veure els 13 llargmetratges que configuren la seva filmografia.

Aleksei Balabánov, l’enfant terrible del cinema rus, va rodar l’any 1991 el seu primer llargmetratge de ficció, Happy Days de Samuel Beckett. L’any 1994 va adaptar un altre clàssic, El castillo de Franz Kafka i després arribaria The arrival of a train l’any 1995. Però el seu reconeixement va arribar l’any 1997 amb el thriller Brother, l’èxit de taquilla el qual el donaria a conèixer al seu país i també a l’estranger, fet que li permetria rodar una segona part, Brother 2, l’any 2000 al Estats Units. Després va dirigir  la pel·lícula bèl·lica War (2002) i els thrillers Dead man’s bluff (2005) i Cargo 200 (2007). La seva última pel·lícula és Morphia de l’any 2008 que va rodar abans de morir l’any 2013 a causa d’un infart.

Per tercer any consecutiu el festival aposta per els joves talents a través de Mallorca Talents Lab, un espai que permetrà a set guionistes desenvolupar els projectes de llargmetratge sota l’atenta mirada dels millors experts del sector cinematogràfic. Aquesta trobada tindrà lloc a Palma entre el 27 i el 31 de juliol. En aquesta edició es presentaran setanta projectes, 26 dels quals dirigits per dones. El programa Mallorca Talents Lab té com a objectiu  establir contactes entre joves creadors i profesionals consolidats.

L’edició de l’any passat de l’Atlàntida Film Fest va arribar als 150.000 espectadors, un xifra rècord per al festival.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents