Arriba la 13a edició del Cryptshow a Badalona

- Advertisement -

Els amants del cinema de gènere tenen una cita imprescindible aquest estiu, ja que els caps de setmana 28 i 29 de juny i del 5 al 7 de juliol tindrà lloc a Badalona la 13a edició del Cryptshow Fest. Els mesos estivals eren un nínxol per cobrir en l’àmbit de festivals de cinema, tot se centrava en cicles de cinema a la fresca. Per sort, durant els darrers anys han sorgit festivals per cobrir les necessitats de tot aficionat al terror i al fantàstic, com el Sant Cugat Fantàstic, que va celebrar la 5a edició el passat mes de maig.

El Cryptshow és un festival de terror, fantasia i ciència ficció que té com a objectiu reivindicar els valors artístics i culturals del gènere, al mateix temps que promoure i recolzar artistes novells. També aposta per treure a la llum el treball d’autors que han estat oblidats per la premsa i la indústria i promoure l’activitat cultural entorn l’àrea metropolitana de Barcelona. El primer cap de setmana estarà més vinculat al món de la literatura, mentre que el segon se centrarà en el cinema.

- Advertisement -

- Advertisement -

El proper divendres 28 de juny a les 21h a El Círcol de Badalona tindrà lloc la inauguració del festival amb un acte molt especial, ja que es projectarà el film La dona a la lluna (1929) dirigida per Fritz Lang, cineasta autor de la joia Metropolis (1927). A més, la sessió estarà acompanyada per la música en directe d’Agustí Busom.

Els amants del cinema oriental estan d’enhorabona, ja que el festival col·labora amb el Festival Nits de Cinema Oriental de Vic i projectarà dues peces provinents de la Xina que seran premieres europees com Demon Hunter Nezha (Luo Le) i Detective Dee Road to Hell (River Huang), presentada per membres del festival de Vic. La primera es podrà gaudir el divendres 5 de juliol a les 22:30h, mentre que la segona el dissabte 6 de juliol a les 23h a El Círcol. 

El cartell d’aquest any és obra de Toni Benagues, el qual sorprèn amb una il·lustració en què destaca una nau que els aficionats al manga i l’anime podran identificar com La Arcadia del Capità Harlock.

En aquesta edició s’entregaran dos premis honorífics, que es repartiran entre els dos caps de setmana. Per una banda, el 29 de juny a les 19h es reconeixerà la tasca de Mamoru Oshii, director de cinema molt conegut per les seves obres dins l’animació japonesa com Ghost in the Shell (1995), Patlabor (1989 i 1993) o Dallos (1983). A continuació es projectarà un dels seus clàssics. Mentre que el dissabte 6 de juliol a les 17:30h es projectarà el documental El pionero, el cine parapsicológico de Sebastià d’Arbó. D’aquesta manera el festival vol reconèixer la tasca divulgativa i artística del cineasta i periodista tortosí. El director estarà present durant la projecció però, a més, oferirà una xerrada amb vermut el mateix dia a les 12:30h al badiu de l’Hostal Solimar en què explicarà la seva experiència dins el setè art.

La resta de la programació es pot consultar al web del festival, així com informació pel que fa a preus de les entrades.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents