Disney ultima el seu nou ‘Peter Pan’ en imatge real

- Advertisement -

Poques coses es repeteixen tan sovint al cinema com els nous live-action de Disney i les adaptacions del llibre escrit per James Matthew Barrie l’any 1904, Peter Pan. Disney ja va adaptar la novel·la l’any 1953. Per tant, era només qüestió de temps que es decidissin a fer el nou live-action. La història del nen que no volia créixer i que vivia al país de Mai Més i lluitava contra els pirates liderats, evidentment, pel Capità Garfi ha habitat totes les cases del món i és un dels contes més populars entre els infants del món. La fantasia i el missatge de la història va captivar i continua captivant el públic i mai ens cansarem de veure aquest nen anar i tornar de la segona estrella a la dreta i tot recte fins que surti el sol.

Fa ja un parell d’anys vam saber que els rumors eren certs i que seria el director nord-americà David Lowery (A Ghost Story, Peter and the Dragon) qui s’encarregaria de la direcció del projecte. I ja sabem també que tindrà un títol diferent, ja que passarà a dir-se Peter Pan and Wendy. El rodatge va allargar-se del març al juny del 2021 entre Londres i diverses localitzacions al Canadà.

- Advertisement -

- Advertisement -

També s’han anat confirmant els actors principals de la pel·lícula. Ever Anderson, la filla de Milla Jovovich, debutarà a la pantalla gran amb el paper de Wendy. Alexander Molony, conegut per haver posat veu a algunes pel·lícules animades com Claude (2018) serà Peter Pan. També s’ha sabut que Jude Law (Sherlock, Fantastic Beasts) serà l’encarregat de donar vida al Capità Garfi.

Tot i que encara no hi ha data d’estrena, Disney ha confirmat que a diferència d’algunes pel·lícules estrenades com el live-action de Lady and the Tramp o Artemis Fowl, la nova adaptació de la història de Peter Pan no s’estrenarà a la plataforma de Disney+ i passarà pel cinema.

Peter Pan a la pantalla

La història que va crear l’autor britànic James Matthew Barrie l’any 1904 s’ha adaptat moltes altres vegades a la pantalla gran i des de perspectives molt diferents. L’any 1953 Disney va treure la versió animada de la pel·lícula i l’any 2002 va treure una seqüela, Peter Pan: Return to NeverLand. Aquesta vegada l’aventura no la viurà la Wendy sinó la seva filla, la Jane, en el marc de la Primera Guerra Mundial.

L’any 2003 es va tornar a adaptar sota el títol Peter Pan, la gran aventura en català i castellà i Peter Pan en l’original en anglès. La pel·lícula dirigida per P.J. Hogan (My Best Friend’s Wedding) va tenir una molt bona recepció. La que no va rebre tan bones crítiques va ser l’adaptació força més lliure que va fer Joe Wright en forma de preqüela l’any 2015. Steven Spielberg també va atrevir-se amb l’aventura del nen que no volia créixer i l’any 1991 va presentar Hook amb Robin Williams com a Peter Pan i amb una història força més lliure.

Però és que fins i tot hem pogut veure la història de la creació de Peter Pan. L’any 2004 El director nord-americà Marc Foster ens presentava Finding Neverland. Johnny Depp es va posar el vestit de James Matthew Barrie i juntament amb Kate Winslet ens van mostrar el naixement de l’obra que mai ens cansarem de veure una vegada i una altra. Perquè sempre està bé treure el nen que portem dins i viatjar al País de Mai Més.

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents