Arriba el nou Festival de Cinema de Castelldefels

- Advertisement -

La primera edició del FICC – Festival Internacional de Cinema de Castelldefels se celebra de l’1 al 4 de juliol i pretén promoure la cultura cinematogràfica mitjançant la competició internacional de curtmetratges, la projecció de llargmetratges icònics englobats en una mateixa temàtica, i la celebració d’esdeveniments de participació popular per a totes les edats.

FICC_1

- Advertisement -

La seva primera edició comptarà amb els homenatges a l’actriu Maria Molins, la productora Sandra Forn, l’actor Francesc Orella i el sonidista Lici Marcos d’Oliveira. Entre els films que conformen la secció oficial, el festival presentarà els últims llargmetratges de Lucia Tello, Cinema Endless, Ander Duque, El arte de frío, i Joan Vall Karsunke (Cenestesia). El cinema argentí també serà present amb dos llargmetratges: la comedia El Cuento del Tío de Ignacio Antonio Guggari i el thriller Algo con una mujer de Mariano Turek i Lujan Loioco.

- Advertisement -

La secció oficial de curtmetratges presenta 30 peces d’entre les més de 3.000 que es van presentar a la convocatòria del certamen. Podran veure’s treballs de directores i directors de França, el Japó, Lituània, Zimbawe, Corea del Sud, el Perú, Mèxic i l’Argentina. El festival presentarà també les últimes còpies restaurades dels films El Chico de Charles Chaplin i Mon Oncle de Jacques Tati.

Els actors Karra Elejalde i Quim Ávila seran presents en el festival en el marc de l’homenatge que el certamen rendeix al productor Álvaro Longoria, de qui es podrà veure Poliamor para principiantes, dirigida per Fernando Colomo, i dos documentals dirigits
per ell mateix, Santuario amb Javier Bardem i Ni distintos ni diferentes, campeones; i al
director Javier Fesser, que també serà present en el festival.

FICC_2

A més, dues pel·lícules d’animació destinades al públic familiar es presenten en el festival:
Capità, dent de sabre i Rondinaire, el conte d’un bruixot. I el centre comercial Ànec Blau presentarà la selecció de microcurts del concurs que el mateix centre ha convocat amb motiu del festival. La projecció tindrà lloc als cinemes Yelmo de Castelldefels. Entre les activitats paral·leles destaquen les previstes a la Biblioteca Ramon Fernández Jurado, que presentarà tertúlies de cinema i un taller de maquillatge destinat als més petits. La cocteleria musical Bonfi oferirà un esdeveniment dedicat als còctels de cinema, a l’Avinguda de Santa María.

Les projeccions que seran gratuïtes i amb aforament limitat, a causa de les actuals normes Anti-Covid, tindran lloc als cinemes Yelmo del complex Ànec Blau i al Teatre Plaza de Castelldefels. Les entrades per al Teatre Plaza podran recollir-se en els punts d’informació turística de la ciutat i les de les projeccions als cinemes Yelmo, en el punt d’informació del centre comercial Ànec Blau. Les entrades per a assistir a la inauguració, podran retirar-se en els punts d’informació turística de Castelldefels.

El festival, co-organitzat per l’Ajuntament de Castelldefels i el CECAAC (Centre Experimental de Cinema i Arts Audiovisuals de Catalunya) es clausurarà el diumenge dia 4, amb el lliurament dels premis del Palmarès, en un acte presidit per l’alcaldessa de Castelldefels al castell de la ciutat.

Podeu consultar tota la programació del FICC al web del festival, castelldefelsfilmfestival.com

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents