‘Arcane’, obra mestra animada

- Advertisement -

Si ets gamer segur que et sona o fins i tot has jugat a League of Legends, ja que és un dels videojocs més exitosos dels darrers anys. Aquest MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), creat el 2009 per Riot Games, consisteix en partides de cinc contra cinc en les que els jugadors es poden posar a la pell d’un dels més de 150 campions actuals. Es juga en el mateix mapa i, durant les partides d’uns 30 minuts, els objectius són principalment tres: millorar el personatge, guanyar batalles contra els rivals i acabar amb estructures i monstres. Des del seu llançament, el joc ha anat canviant molt, passant per remasteritzacions visuals, ampliacions de contingut, millores en els sistemes de joc… I ara amb una adaptació a una sèrie d’animació per a Netflix, sota el nom d’Arcane.

Arcane_1

- Advertisement -

Des dels seus inicis, League of Legends ha fet un gran esforç per crear un món de fantasia al voltant dels seus campions. Runeterra, que és com es diu el món on viuen els personatges del videojoc, té una gran quantitat d’històries, tant a la web oficial de l’univers amb el mapa i els seus relats curts, com en una sèrie de còmics, fruit de la seva col·laboració amb Marvel, cinemàtiques, novel·les i també jocs de cartes com Legends of Runeterra. Per tant, era qüestió de temps que aquest món amb infinitat d’històries, personatges i narratives per explorar, Netflix comprés els drets d’adaptació.

- Advertisement -

Arcane va arribar a la plataforma d’streaming aquest mes de novembre, i es va dividir en tres actes, que es van estrenar consecutivament, el 7, el 13 i el 20 de novembre i la seva trama se submergeix en el delicat equilibri que hi ha entre la rica ciutat de Piltover i el sòrdid cor de Zaun. Les tensions entre aquestes ciutats-estat es desborden amb la creació del Hextech, una tecnologia en què qualsevol persona pot controlar l’energia màgica, i una nova droga anomenada shimmer que transforma els humans en monstres. La rivalitat entre les ciutats divideix amics i famílies, com les dues germanes protagonistes, Vi i Jinx. Vi és una  campiona de cabell rosat que va tenir una infància difícil, però el seu cor sempre s’ha mantingut al lloc correcte, passant de ser una petita delinqüent a protectora de la pau. Jinx és la germana de Vi i, tot i tenir una ment brillant és força complicada, a causa del seu traumàtic passat, que la converteixen en una dolenta formidable.

Arcane_2

Més enllà de l’interès que pot generar la història, Arcane es pot considerar, des de ja mateix, una obra mestra dins les adaptacions de videojocs a l’animació per a televisió. I és que el que marca enormement la diferència amb altres productes similars és la gran qualitat visual, una combinació magistral d’animació 2D i 3D, creada per l’estudi francès Fortiche. El resultat final és un miracle, ja que aconsegueix dotar les escenes d’acció d’una energia mai vista, en contraposició amb les escenes més pausades en què s’aconsegueixen moments de gran bellesa amb tocs gairebé pictòrics. Tot flueix, mentre un es pregunta com han estat capaços d’una cosa així i per què no hi ha més sèries o pel·lícules amb aquest estil. 

En contraposició, és just reconèixer que el guió no és la fortalesa més gran de la sèrie, però sí que se li ha dedicat prou temps perquè no sigui un llast. Hi ha alguns diàlegs plantejats de forma una mica monòtona i narrativament no és una obra fascinant, però sí una amb prou ganxo per deixar-te amb ganes de veure com evolucionarà tot. Destacar les veus en la seva versió original en anglès, amb un cast d’actors que saben transmetre l’expressivitat necessària perquè l’animació trobi un suport imprescindible.

En definitiva, la primera temporada d’Arcane ha estat una veritable sorpresa, tant per als fans d’aquest univers com per als nouvinguts, i demana a crits una segona temporada, que ja ha estat confirmada gràcies a la seva gran acollida, 

Veredicte

El millor: una bona història que no dona res per fet i una animació al·lucinant.  

El pitjor: es troben a faltar més escenes d’acció i menys diàlegs innecessaris.

- Advertisement -

Nota: 8

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents