Badalona s’omple de cine fantàstic amb el Cryptshow

- Advertisement -

Els amants del cinema de gènere tenen una cita imprescindible aquest estiu, ja que del 5 al 9 de juliol tindrà lloc a Badalona la 11a edició del Cryptshow Fest. Els mesos estivals eren un nínxol per cobrir a nivell de festivals de cinema, tot se centrava en cicles de cinema a la fresca, per sort, als darrers anys han sorgit festivals per cobrir les necessitats de tot aficionat al terror i al fantàstic, com el Sant Cugat Fantàstic.

En aquesta edició el leitmotiv ha recaigut sobre el concepte dels “estats alterats” i no cal pensar en artistes, yonkis o científics boigs, ja que a la societat actual, fins i tot, amb el pandèmic estrès o l’addicció a la tecnologia ja causen aquests trastorns. Per això, després de 10 anys, el festival vol rendir homenatge a les sensacions de fer un viatge sense moure’s del seient, ja que cada vegada és més senzill assolir un estat alterat de consciència sense necessitat de drogues. Així doncs aquest any serà una experiència més enllà del cinema i apte per a tots els sentits.

- Advertisement -

- Advertisement -

Al llarg dels 5 dies es projectaran més de 9 hores de curtmetratges i algun llargmetratge per dia. A la Secció Oficial es podran veure obres premiades internacionalment a festivals com Sundance, Fant-Asia Internacional Film Festival, Horrorfest o Sitges Film Festival, entre d’altres. L’any passat s’hi van registrar 280 curts procedents de 37 països d’arreu del món. Enguany hi haurà un total de 48 produccions que competiran per fer-se amb el Premi Serra Circular que atorgarà el Jurat de la Secció Oficial de curts a Competició, conformat per 5 membres vinculats al món del cinema i la cultura.

El cartell d’aquesta edició és molt especial, ja que està creat a partir dels protagonistes que han aparegut al llarg dels 10 anys de festival. A continuació es pot veure amb tot detall l’obra resultant:

Un programa d’allò més variat

Dimecres 5 de juliol  

21h Inauguració Cryptshow Festival amb Tetsuo Project d’Agustí Bussom. Projecció amb orquestra en directe tocant la banda sonora del film Tetsuo: The Iron Man.

Dijous 6 de juliol  

10h Sessió infantil (entre 3 i 12 anys) Recull dels curtmetratges de gènere fantàstic per a tots els públics de la Secció Oficial a competició. La projecció serà precedida per una sessió de maquillatge d’efectes especials a càrrec de Your Make up Studio.

17h30 Altered States (1980, USA) de Ken Russell.  Llargmetratge.

- Advertisement -

19h25 Secció Oficial de curtmetratges. A competició

20h50 Secció Oficial de curtmetratges. A competició

23:00 “Necroantologia de poesia badalonina.” Recital poètic al cementiri del Sant Crist a càrrec de Marçal Font i Espí, acompanyat pel saxofonista Ferran Besalduch.

Divendres 7 de juliol  

10h Sessió juvenil (per a majors de 13 anys) Recull dels curtmetratges de gènere fantàstic de la Secció Oficial a competició. La projecció serà precedida per una sessió de maquillatges d’efectes especials a càrrec de You Make up Studio.

17h30 El traje de Superman (2017) de Juan Manuel Díaz Lima. Curt documental.

18h Secció Oficial de curtmetratges. A competició

19h30 Premi Honorífic Serra Circular a Gilbert Shelton. Durant la onzena edició de Cryptshow Festival, l’artista visitarà Badalona per rebre el Premi Honorífic Serra Círcular.

21h The priests (2015) de Jae-Hyun Jang. Premier a Espanya.

23h Concurs de Bandes Sonores a càrrec de The OST’s (Restaurant Can Frai, C. Sant Pere, 11)

Dissabte 8 de juliol 

11h Cryptshow Literiari. Presentació dels llibres Estats alterats de la ment de Cryptshow Festival editat per Males Herbes; Jack Kirby. Una odisea psicodélica de Roberto Bartual; Rob Zombie. El renegado del diablo d’Ivan Allué; les darreres novetats de l’editorial Hermenaute; i el darrer número del fanzine El Buque Maldito, con Diego López. (Espai Betúlia)

17h30 Secció Oficial de curtmetratges. A competició

18h50 Secció Oficial de curtmetratges. A competició

20h30  Palmarés Cryptshow Festival

21h Justicia Justiciera (2016) de Rafa Dengrà. Curtmetratge fora de concurs

21h40 Tetsudon: Fool Japan – The craziest short films from Japan de Tomohiko Iwasaki, Kioyotaka Taguchi, Hideki Oka, etc. La Nit Oriental. Per sisè any consecutiu Cryptshow Festival i les Nits de Cinema Oriental de Vic s’alien per portar les darreres produccions asiàtiques a Badalona.

Diumenge 10 de juliol  

21h Gala de Cloenda a la Donzella de la Costa. Projecció del palmarès. Entrada gratuïta.

Del 5 al 31 Juliol 

Exposició col·lectiva Estats Alterats – Diversos autors reconeguts del territori català participen d’aquesta mostra de pintura. (Cor de Marina, Rambla, 12)

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents