L’animació s’instal·la a Lleida

- Advertisement -

Del 2 al 5 de març torna l’Animac, el certamen més important de l’animació a Catalunya. Dos dels protagonistes d’aquesta 21a edició són l’ucraïnès Igor Kovalyov i l’holandès Michael Dudok de Wit, autor de The red turtle. Dues de les activitats estrella seran les masterclass que tot dos oferiran. La carrera de Michael Dudok de Wit compta amb molts reconeixements del món de l’animació i aquest any està nominat als Òscar pel film que ha dirigit coproduït per Studio Ghibli. Ell és autor també dels curts Father and daughter The aroma of Tea un joc abstracte de punts i línies fets a base de pinzellades de te. L’any 2006 va rebre un mail de Studio Ghibli per fer-li un encàrrec que s’ha fet realitat deu anys més tard amb el film The red turtle que ja ha guanyat, entre d’altres el premi especial del jurat de Cannes.

- Advertisement -

Un altre dels noms destacats és el del rus Igor Kovalyov que va arribar al gran públic a través de sèries com Rugrats: aventures en bolquers, Aahh!!! Monstres i Duckman. L’any 1998 va dirigir el seu primer llargmetratge Rugrats, la pel·lícula: De quatre grapes, basada en la popular sèrie i que va ser el primer film no comunitari doblat al català. Kovalyov oferirà, com tots els convidats especials al certamen, una masterclass on explicarà la diferència entre crear per encàrrec i crear obres més personals.

Més sorpreses i territoris

- Advertisement -

La programació completa ja està disponible i s’ha confirmat el llargmetratge filipí Saving Sally, dirigit per Avid Liongoren. El film, realitzat al llarg de 10 anys, combina imatge real i animació en una història d’amor i fantasia. La programació d’aquest film està orientat al públic adolescent, un segment que es vol reforçar des d’Animac.

També es projectarà La Jeune fille sans mains, un dels contes més obscurs dels Germans Grimm adaptat i dibuixat magistralment per Sébastien Laudenbach que narra la història d’un moliner que ven la seva filla al dimoni.

En aquesta edició l’Animac surt de Lleida i marxa a fer les capitals ja que es presenta també a Barcelona (al CCCB) i a Madrid (a LCE) en col·laboració amb l’escola Bau, amb la presència dels directors premiats als Goya per Psiconautas, los niños olvidados, Alberto Vázquez i Pedro Rivero. Vázquez ha rebut també un Goya pel curt Decorado que es projectarà al certamen.

En aquest enllaç es pot consultar la programació amb tots els horaris i la resta d’informació de la mostra.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents