Angoixa i superació personal a ‘Cordes’

- Advertisement -

Hi ha qui diu que els gossos són els nostre millor amics. Però no sempre… Un desgraciat accident deixa incomunicada l’Elena, una jove tetraplègica, en una masia al camp. Allà només hi ha l’Athos, un gos especialment ensinistrat per ajudar-la. Però qui hauria de ser el seu millor amic, ha contret una malaltia estranya i es converteix en el seu pitjor enemic. Aquest és l’argument de Cordes, el debut en gran pantalla del director Català Jose Luis Montesinos, que fa tres anys va guanyar el Gaudí i el Goya (entre  mots altres premis) amb El corredor. El Festival de Sitges 2019 va acollir la seva premiere i després de veure també ha passat per un munt de festivals de gènere nacionals i internacionals fins la seva estrena el febrer del 2020.

Aquest 6 de juny serà la pel·lícula destacada del FIC-CAT en una projecció presencial a les 20:00 amb presència del director.   

- Advertisement -

- Advertisement -

La pel·lícula es defineix com a thriller claustrofòbic i s’ha rodat a València entre el gener i el febrer de 2019 en llengua catalana i castellana. Paula del Río (El desconocido La sombra de la ley) i Miguel Ángel Jenner (El príncipe i Isabel) són els protagonistes amb el permís del gos que serà qui realment farà anar de cap a la noia tetraplègica. 

“Diuen que hi ha dues tragèdies a la vida: no aconseguir el que es desitja i aconseguir-ho. La nostra protagonista, Elena, ho aconsegueix … I aquesta serà la seva condemna”, explica Montesinos. “Sempre m’han atret les històries de supervivents, personatges amb dons comunes que han de fer servir tot el seu talent per tirar endavant en circumstàncies extremes. Cordes no serà diferent”.

“Hem construït un thriller de supervivència on es fa el cor fort i on qualsevol petit obstacle suposa un repte descomunal per a la nostra protagonista. La intenció és fer una pel·lícula que atrapi l’espectador de principi a fi, que no doni treva i que faci pensar”, assegura el director tarragoní format al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. Co-escrita amb el seu co-guionista habitual, Iakes Blesa, José Luis Montesinos confessa que la idea que vertebra tota la pel·lícula és la frase “també et podria passar a tu”. “Volíem una història veraç, tant a nivell de guió com de rodatge, que transpirés realitat i generés l’angoixa que necessitàvem”, afirma Montesinos.

Cordes és una producció de Bastian Films, Gaia Audiovisuals i Súbete al tren AIE, en coproducció amb Numintec, que compta amb la col·laboració de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), l’Institut Valencià de Cultura (IVAC) i la participació de TV3.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents