Karra Elejalde es transforma en Unamuno a ‘Mientras dure la guerra’

- Advertisement -

Mientras dure la guerra el retorn d’Alejandro Amenabar al cinema espanyol després d’Agora (2009) i Regression (2015). La nova cinta del director madrileny ens portarà a l’estiu de 1936 moment en què l‘escriptor Miguel de Unamuno decideix donar suport públicament la revolta militar que promet portar ordre a la convulsa situació del país. Immediatament és destituït pel govern republicà com a rector de la Universitat de Salamanca. Mentrestant, el general Franco aconsegueix sumar les seves tropes al capdavant revoltat i inicia una reeixida campanya amb la secreta esperança de fer-se amb el comandament únic de la guerra. La deriva sagnant del conflicte i l’empresonament d’alguns dels seus companys fan que Unamuno comenci a qüestionar-se la seva postura inicial i a replantejar-se els seus principis. Quan Franco trasllada la seva caserna a Salamanca i és nomenat Cap de l’Estat de la zona nacional, Unamuno acudirà al seu Palau, decidit a fer-li una petició…

- Advertisement -

Karra Elejalde interpretarà l’escriptor protagonista i estarà acompanyat per Eduard Fernández, Santi Prego, Nathalie Poza, Patricia López, Luis Zahera, Luis Bermejo, Inma Cuevas, Mireia Rei, Tito Valverde, Luis Callejo, Carlos Serrano-Clark, Ainhoa ​​Santamaría, Itziar Aizpuru o Pep Tosar, entre d’altres. Segons el director “aquest projecte és molt especial per a mi ja que és el primer en llengua espanyola després de molt temps, quan vaig fer Mar adentro l’any 2004. Però sobretot és especial perquè és una història real que, malgrat retratar el passat recent d’Espanya, parla molt directament sobre el seu present”, explica Amenábar a través d’un comunicat de premsa.

- Advertisement -

El rodatge de vuit setmanes ha tingut lloc a Salamanca, Toledo i Madrid. El film és una producció de Movistar +, Mod Producciones, fundada per Fernando Bovaira, responsable de quasi tots els títols d’Amenabar, Himenòpter, la companyia fundada per Alejandro Amenábar per a la producció de les seves pel·lícules, i l’argentina K & S FILMS. La producció també compta amb el suport de ICAA (Ministeri de Cultura). La pel·lícula s’estrenarà el proper 27 de setembre i ja podem gaudir del tràiler.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents