Amazon compra MGM: la fagocitació de Hollywood

- Advertisement -

Després de diversos dies d’especulacions, Amazon, finalment, ha comprat l’històric estudi de cinema Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) per 8.450 milions de dòlars, una de les seves apostes més ambicioses i amb la qual busca enfortir-se en un sector de l’entreteniment cada vegada més concentrat. L’adquisició de la companyia de l’icònic lleó de Hollywood per part del gegant del comerç electrònic suposa aconseguir els drets de més de 4.000 pel·lícules, entre elles les franquícies de James Bond o Rocky, així com 17.000 sèries de televisió, com The Handmaid’s Tale, Fargo o Vikings.

Amazon_MGM_1

- Advertisement -

Segons Mike Hopkins, vicepresident sènior de Prime Video i Amazon Studios, “el valor financer real després d’aquest acord és el tresor amagat de propietat intel·lectual en el gran catàleg que planegem reimaginar i desenvolupar juntament amb el talentós equip de MGM”. Per la seva part, el president de la junta directiva de MGM, Kevin Ulrich, ha destacat “la increïble transformació de l’estudi”, que ha guanyat 180 premis Oscar i un centenar d’Emmys, i ha agraït als treballadors “el seu esforç per a poder aconseguir aquest dia històric, ja que alinear la història de MGM amb Amazon és una combinació inspiradora”.

- Advertisement -

Aquesta transacció és la segona més gran de la història d’Amazon i arriba només una setmana després de conèixer-se la fusió de WarnerMedia i Discovery, que donarà lloc a un potencial nou rival per a les altres líders de l’streaming com Netflix i Disney.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents