‘Alien Romulus’: torna el terror de l’espai

- Advertisement -

Alien Romulus és el nom de la pròxima pel·lícula de la cèlebre saga Alien. Aquesta sèrie de pel·lícules de terror de ciència-ficció, produïdes per 20th Century Fox (ara en mans de Disney) tindrà una nova entrega aquest 2024. La que serà la novena pel·lícula de la saga (comptant els dos spin-off de lluita amb els Predators) no té, a priori, un argument massa original. Un grup de joves en un món llunyà s’enfronten amb la forma de vida més terrorífica de l’univers. Res nou a l’horitzó. Però alerta… Aquesta forma de vida terrorífica és el xenomorf de la 1a pel·lícula! Sí amics. Després de lluitar amb la nostra estimada Ripley no va morir del tot.  I ara la Weyland-Yutani Corporation vol recuperar-lo. La trama, doncs, s’ambienta temporalment entre els fets del film Alien (1979) i Aliens (1986).

- Advertisement -

La gran responsabilitat de reviure la criatura ha recaigut sobre l’uruguaià Fede Álvarez (Evil Dead). Ho ha fet a partir d’un guió que va escriure amb el seu habitual col·laborador Rodo Sayages. Per la seva banda Ridley Scott i Michael Pruss (Boston’s Strangler) exerceixen ‘només’ com a productors, sota el segell ‘Scott Free’.

Alien Romulus: un nou equip contra el mal

- Advertisement -

La producció, rodada en gran part a Budapest entre març i juliol del 2023, és protagonitzada per Cailee Spaeny (Mare of Easttown). L’acompanyaran David Jonsson (Industry), Archie Renaux (Sombra y hueso), Isabela Merced (Rosalina), Spike Fearn (The Batman) i Aileen Wu (Lejos de casa).

alien romulus trailer

La protagonista ha donat pistes sobre on s’ubica, temporalment, el film dins la saga. A la catifa vermella dels Gotham Awards ha assegurat que Alien Romulus “se suposa que es troba entre la primera pel·lícula i la segona pel·lícula”. “Van portar el mateix equip d’Aliens de James Cameron. Les mateixes persones que van construir aquells xenomorfs en realitat van venir i van construir el nostre. Ha estat realment increïble veure el disseny original amb la gent original que ha estat treballant en aquestes pel·lícules durant més de 45 anys”.

Alien, el llegat d’una saga de terror espacial

Alien es va iniciar amb la mítica pel·lícula dirigida per Ridley Scott l’any 1979. Des de llavors, la franquícia s’ha expandit, incloent-hi diverses seqüeles, preqüeles, spin-off, còmics, videojocs i novel·les. Tot un univers que, a més, també està previst que continuï en format de sèries.

Alien (1979)
Alien (1979)

La pel·lícula original Alien va introduir la criatura icònica coneguda com a xenomorf, una espècie extraterrestre parasitària que utilitza els humans i altres criatures com a amfitrions per reproduir-se. La pel·lícula, protagonitzada per la gran Sigourney Weaver com la tinent Ellen Ripley, segueix la tripulació de la nau espacial Nostromo, que descobreix un senyal de socors procedent d’un planeta proper, on es trobarà el mortal xenomorf. La resta és història del cinema.

Aliens (1986)
Aliens (1986)

Les seqüeles del món Alien

Les seqüeles directes de l’original van ser Aliens (1986), dirigida per James Cameron, on Weaver encarna de nou el personatge que li va donar la fama, Ripley, que, després d’any de criogenització, li encarreguen una missió de rescat al planeta on es va trobar per primera vegada amb els xenomorfs, acompanyat per un equip de marines; Alien³ (1992), el debut en el llargmetratge de David Fincher. Al film Ripley s’estavella per accident a un planeta presó i es troba novament amb un altre xenomorf. Finalment, Alien: Resurrection (1997), dirigida per Jean-Pierre Jeunet (Amélie), se situa 200 anys després de l’anterior pel·lícula i presenta una Ripley clonada i amb mutacions dels xenomorfs.

- Advertisement -

Alien³ (1992)
Alien³ (1992)

El 2004, es va fer un primer intent de fer reviure la franquícia, que estava en coma després del fracàs de públic i crítica d’Alien³ i Alien: Resurrection, tot i l’èxit indiscutible de les primeres entregues, i es va perpetrar una abominació cinematogràfica basada en els còmics de Dark Horse, que unia als Aliens amb les Predators. Amb l’original títol d’Alien vs. Predator, dirigida amb total desgana per l’irregular Paul W.S. Anderson (saga Resident Evil). I no tenint-te prou amb deixar en ridícul a dues de les criatures galàctiques més mítiques de l’univers, algú va tenir la meravellosa idea de perpetrar una segona part. Alien vs. Predator: Requiem (2007), que va aconseguir superar a la seva predecessora en ‘vergonya aliena’.

Les preqüeles i nous intents de reviure la saga

Malgrat el daltabaix, la franquícia xenomorfa va tenir la gosadia d’ampliar-se anys més tard amb dues preqüeles més que discutibles. Després de cancel·lar una possible cinquena part, dirigida per Neill Blomkamp (District 9) i protagonitzada de nou per Sigourney Weaver van arribar les preqüeles. Prometheus (2012) i Alien: Covenant (2017), totes dues dirigides per un Ridley Scott desconegut. Aquestes pel·lícules exploren els orígens del xenomorf i els misteriosos enginyers que les van crear amb uns resultats del tot irregulars i decebedors.

Alien Romulus té l’oportunitat, ara, de tornar el bon sabor de boca a una de les franquícies més interessant de la ciència-ficció. Veurem si es compleixen els objectius.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents