Alec Baldwin mata Halyna Hutchins en un accident de rodatge

- Advertisement -

Un fatal accident durant el rodatge de la pel·lícula Rust ha posat fi a la vida de la directora de fotografia Halyna Hutchins. L’actor Alec Baldwin ha provocat la mort de la dona i ha ferit també el director Joel Souza en disparar una arma que se suposava que havia de ser de fogueig, però era real. El projectil va impactar primer a l’espatlla del director i després va entrar a la panxa de la directora de fotografia causant-li la mort. Halyna Hutchins, de 42 anys, havia treballat darrere les càmeres a pel·lícules com Archememy d’Adam Egypt Mortimer o Darlin’ de Pollyanna McIntosh amb la qual va visitar el Festival de Sitges l’any 2019. 

- Advertisement -

 

- Advertisement -

La pel·lícula és un western en què un noi de 13 anys, fuig amb el seu avi després que hagi estat condemnat a penjar-lo per l’assassinat accidental d’un ramader local. Baldwin interpreta Harland Rust, protagonista d’aquest film independent.

En un primer moment l’oficina del Sheriff del Comtat de Santa Fe, on es desenvolupa el rodatge, ha detingut Baldwin, però, finalment, l’ha deixat en llibertat sense càrrecs. La policia ha declarat que l’actor s’ha mostrat sempre col·laboratiu amb la investigació. L’agent de l’actor ha confirmat tots els detalls del fatídic incident. La víctima ha estat traslladada en un primer moment amb helicòpter a l’hospital universitari de Nou Mèxic, però no s’ha pogut fer res per evitar la seva mort. El realitzador Joel Souza ha estat traslladat amb ambulància en un altre centre hospitalari on es recupera de les ferides. No es tem per la seva vida.

Com ha pogut passar un accident com aquest?

Tothom es fa la mateixa pregunta: qui va posar l’arma allà? La resposta és l’assistent de direcció del film i aquest va assegurar que l’arma era segura. Malgrat això el detectiu Joe Cano, al càrrec del cas, assegura que tampoc l’assistent de direcció sabia que la pistola estava carregada amb bales de veritat i que només es va limitar a agafar-la de l’armeria i posar-la al set perquè l’agafés Baldwin. La clau rau, doncs, en investigar els especialistes en armament que treballaven a la pel·lícula, ja que sembla ser que l’error o la imprudència ve d’aquest departament i no de l’actor o la direcció.

Un altre detectiu, Juan Ríos, va examinar l’escena del crim (el set de rodatge) i va certificar dos aspectes que poden ser determinants en la resolució del cas. El primer és que hi havia molt poca gent involucrada en la fatal escena en la qual l’actor anava vestit “d’estern”. El segon és determinar quin tipus de bala era la que va causar la mort de Halyna Hutchins, ja que coneixent el tipus de projectil serà més fàcil esbrinar com va acabar dins l’arma de Baldwin. El cas és força similar al de la mort de Brandon Lee, fill de Bruce Lee, que també va morir en confondre una arma real amb una de fogueig durant el rodatge de la pel·lícula The Crow.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents