Albert Pla es caga fort en Espanya a la seva 1a sèrie

- Advertisement -

A El Cinèfil ens prenem molt seriosament la nostra feina. Sempre intentem estar al dia de les noves produccions amb participació catalana i de les sèries on el showrunner és un guionista o director català. Ara que ha sortit a la llum que es prepara una sèrie sobre la monarquia espanyola recordem qui va ser el pioner en matèria de posar el dit a la nafra reial: el cantautor Albert Pla. Qui digui que l’any 2020 tot va ser una merda és que no ha passat per Youtube a veure España de Borbón, la websèrie gratuïta de divulgació on s’explica (amb el rigor històric propi dels documentals d’aliens de DMax) la història d’Espanya des que els Borbons van arribar al poder. SPOILER: tot és una merda…

La sèrie que s’hauria de veure a totes les escoles

- Advertisement -

Aquest inclassificable producte audiovisual va començar amb un cert rumb i repassant cronològicament els fets més destacats dels diversos monarques espanyols. Els primers capítols de la sèrie descriuen les principals proeses dels reis: la crema de bruixes, incestos, assassinats d’elefants i germans, tria selecte de dictadors, pèrdua de totes les colònies, extermini d’ètnies i creació de diversos sistemes polítics d’èxit. Un cop acabat el sumari, Pla beu d’influències de David Lynch i barreja capítols musicals amb, projeccions de futur, especials dedicats a les reines o fins i tot un capítol sencer on mostra con va funcionar el feudalisme triant com a exemple el govern de Pedro Sánchez i d’Isabel Díaz Ayuso.

- Advertisement -

En total la sèrie consta de 13 capítols que inclouen un prefaci (on explica com va intentar-li vendre la idea a Netflix), un pròleg 10 episodis pròpiament dits i una roda de premsa on fa balanç de la primera temporada i anuncia que España de Borbón tornarà amb una 2a temporada al gener (segurament). Els motius per veure-la són molts i variats: des d’una posada en escena diferent a cada capítol, girs de guió inesperats com un partit de futbol a la Play Station o l’experimentació visuals i els plans seqüència. 100% bon cine. Albert Pla, un nom que teníem associat a la música seriosa i ara haurem de tenir en ment quan parlem de les celebrities del cinema. 

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents