‘Malasaña 32’: el terror viu a Madrid

- Advertisement -

El cinema de terror amb Denominació d’Origen Catalunya continua donant alegries i bones notícies. En aquest cas, però, la por no la tenim a casa sinó a Madrid. L‘estiu del 2018 es va rodar a Madrid el film Malasaña 32, dirigit pel cineasta català Albert Pintó (Matar a Dios) i el 17 de gener de 2020 arriba als nostres cinemes amb una fórmula clàssica però efectiva: un pis on el terror està a cada racó de l’edifici. El mal rotllo i l’angoixa son els protagonistes d’aquesta pel·lícula que, a més, està inspirada en fets reals. S’explica la història d’una família que s’instal·la al madrileny barri de Malasaña, en un pis que es convertirà en el pitjor dels seus malsons.

- Advertisement -

La història ens trasllada als anys setanta i se centra en el Manolo i la Candela que arriben a Malasaña amb els seus tres fills i l’avi Fermín. Deixen enrere la vida al poble buscant la prosperitat que sembla oferir la capital d’un país que es troba en plena transició. Però hi ha quelcom que la família Olmedo no sap: a la casa que han comprat, no hi estan sols…

- Advertisement -

Per a la realització del guió, s’han agafat com a base diverses històries que giren entorn la famosa casa maleïda del barri de Malasaña. La primera data del 1945 i que va ser testimoni de com uns lladres van assassinar el camiser que vivia al primer pis. La segona és del 1962 i se centra en un assassinat múltiple que va cometre un sastre, pare de família, el qual va acabar amb la vida dels seus cinc fills i amb la seva dona per a després suïcidar-se. Segons diuen, unes veus el van incitar a realitzar aquesta atrocitat… La darrera seria només dos anys després, una mare va matar el seu nadó i el va amagar en un calaix de l’armari. 

L’elenc està encapçalat per Begoña Vargas, la catalana Bea Segura, Iván Marcos, María Ballesteros i Sergio Castellanos entre d’altres. Entre les sorpreses del film també hi trobem papers curts però intensos de Javier Botet i la col·laboració especial de Concha Velasco. Al film hi trobarem, filmats amb una inquietant i efectiva atmosfera, alguns del tòpics de subgèneres de cases encantades (portes que es tanquen, sorolls, reflexos als miralls, etc…) però també sorprenents girs de guió que de ben segur deixen més d’un espectador clavat a la cadira i ennuegat amb les crispetes.

Malasaña 32 compta amb un guió escrit per Ramón Campos, Gema R. Neira, Salvador S. Molina i David Orea. Mentre que la producció recau sobre Mr. Fields and Friends, Atresmedia Cine, Warner Bros, Bambú Producciones i Malasaña Movie AIE. Ramón Campos també exerceix com a productor i ha reconegut estar molt entusiasmat amb el projecte. A més, hi participen David Martí i Montse Ribé, artífexs dels efectes especials de maquillatge de films com El orfanato, Mamá o El laberinto del Fauno, pel qual van guanyar u Oscar l’any 2006.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents