Alanis o com ser prostituta i mare a la vegada

- Advertisement -

Parlar de prostitució sempre ha estat un tema força tabú, ja que tot i definir-se com la feina més antiga de la història, sempre desperta controvèrsia pel què implica. El cinema l’ha reflectit de diverses maneres, però sempre enfocant i fent una immersió en la foscor que implica. La darrera pel·lícula, sota el títol Alanis, arriba de la mà Anahí Berneri (Por tu culpa o Encarnación) i protagonitzada per Sofía Gala (Todos tenemos un plan o El resultado del amor).

La historia se centra en l’Alanis, una treballadora sexual que té un nen i comparteix pis al centre de Buenos Aires amb la Gisela. Ambdues dones cuiden del nadó i reben els seus clients a l’apartament. Tot canvia quan dos inspectors municipals irrompen al seu domicili i detenen la Gisela acusada de tracta. Expulsada del seu pis, l’Alanis es trasllada al pis de la seva tieta. Cuida el seu fill i ofereix els seus serveis al carrer, però haurà de lluitar per a poder trobar un lloc per establir-se.

- Advertisement -

- Advertisement -

El film ha passat per diversos festivals de cinema arreu del món, entre els quals hi ha San Sebastián on va guanyar dues Conchas de plata femenines, Millor Directora i Millor Actriu (per primera vegada en la història del Zinemaldia) esdevenint el film més premiat de la passada edició. A més, compta amb el Premi de la Cooperació Espanyola, atorgat pel festival en unió amb l’Agencia Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), al productor del film iberoamericà que millor contribueix al desenvolupament humà, la eradicació de la pobresa i al ple exercici dels drets humans.

Arriba a les nostres cartelleres el proper 15 de desembre un llargmetratge que ens capturarà amb les mirades del nen Dante, el seu tracte animal, els pits, les rialles i les llàgrimes, tal com li va passar a l’actriu protagonista. A més, esmenta que reflecteix “una Buenos Aires multiracial, marginal i immigrant. Les prostitutes dominicanes que van arribar enganyades amb un futur millor, les baralles per guanyar-se un lloc al carrer i els apartaments privats. Alanis és un film urgent, carnal, amorós, polític i de carrer”.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents