“Això no és Suècia” inaugurarà la 10ª edició del Serializados Fest

- Advertisement -

Falta tot just un mes per a que arranqui la desena edició del Serializados Fest, un punt de referència internacional per a l’encontre entre creadors, productores i fans de les sèries de televisió. Aquesta desena edició, com ja s’ha fet anteriorment, es celebrarà entre Barcelona, entre els dies 17 i 21 d’octubre, i Madrid, entre el 24 i el 29 d’octubre. A més, de forma paral·lela també es podrà gaudir d’una programació online, a través de la plataforma Filmin. Durant aquests dies es realitzaran conferències, podcasts en directe, xerrades i, com no podia ser d’altra manera, estrenes i projeccions.

- Advertisement -

Entre els convidats que transitaran entre les dues ciutats hi trobem noms com Alex De la Iglesia, Aina Clotet, Berto Romero, Maria Botto, Eva Ugarte, Javier Ambrossi, Javier Calvo, Borja Cobeaga, Diego San José i Andreu Buenafuente. Però probablement la visita més esperada sigui la de Jesse Armstrong, creador i showrunner britànic responsable de la exitosa Succession. 

- Advertisement -

Una de les estrenes més importants és la sèrie Això no és Suècia, encarregada de inaugurar el festival. Es tracta d’una producció de Nanouk Films i Anagram Sweden amb la participació de diverses televisions públiques europees, entre elles 3Cat i RTVE. A partir d’una idea original d’Aina Clotet Sergi Cameron, i creada per Valentina Viso, Dani González i Aina Clotet, la sèrie explora les contradiccions d’una parella jove a l’hora de protegir els seus fills dels perills de la vida en clau de comèdia dramàtica.

Una producció internacional i plurilingüe que ja ha rebut reconeixements i nominacions.

Amb una durada de 8 episodis d’uns 40 minuts, la sèrie compta amb la particularitat d’estar rodada en català, castellà, anglès i suec. De la mateixa manera, entre el repartiment hi trobem cares conegudes tant a nivell nacional com internacional. La sèrie està protagonitzada per Aina Clotet (El cuerpo en llamas, Hierro), Marcel Borràs (El inmortal, Incerta Glòria), Liv Mjönes (Midsommar), Tomás del Estal (Antidisturbios, La Peste), Ia Langhammer (Det som göms i snö), Nora Navas (Dolor y Gloria, Pa Negre), Enric Auquer (Quien a hierro mata, Vida perfecta), Mabel Rivera (Rapa, Cuéntame cómo pasó), Nausicaa Bonnín (Cites, Tres dies amb la familia) i la presentació de Violeta Sanvisens com a jove talent.

Això no és Suècia ha estat nominada al prestigiós premi Prix Europa a la categoria de Millor Ficció Televisiva. Aquests premis els atorga el Parlament Europeu a les millors produccions europees de televisió, ràdio i mitjans digitals. Amés, també ha rebut el reconeixement Green Film, mèrit internacional que s’entrega a les produccions realitzades de forma sostenible. És la primera ficció a Espanya que aconsegueix aquest segell.

Després de la seva estrena al Serializados Fest, la sèrie s’estrenarà aquesta tardor a TV3 i TVE.

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents