Els aliens de Marc Carreté viatgen pel món

- Advertisement -

Ja fa mesos que seguim la pista a una pel·lícula catalana que ha portat la temàtica extraterrestre a la rodalia de Barcelona. Ens referim a After the Lethargy, el segon llargmetratge del director de Sant Cugat Marc Carreté. El film va iniciar el seu recorregut internacional ara fa un parell d’anys a Fantaspoa, (un dels festivals internacional de gènere més reputats de Sud Amèrica). A casa nostra la vàrem poder veure com a part de la secció oficial del Terror Molins, i fins avui, la pel·lícula acumula més de vint seleccions internacionals i nou premis, entre ells el de la millor pel·lícula de ciència ficció al prestigiós NYC Horror Film Festival de Nova York. Comercialment, el film de Carreté, es va estrenar a sales i plataformes dels Estats Units, l’estiu passat, amb el títol d’Alien Invasion, de la mà del distribuïdor Vertical Entertainment. I aquest 20 de febrer ho fa a Alemanya, Àustria i Suïssa, en versió original i doblada. Ens consta així mateix que la pel·lícula està pendent d’estrena a diversos territoris a l’Àsia, Europa i Llatino-Amèrica, on a dia d’avui té tancada la distribució. I, a l’espera de més noticies, confiem que a casa nostra puguem veure-la ben aviat. Mentrestant aquí teniu el tràiler per si us venen ganes de passar por i mal rotllo…

- Advertisement -

Homenatges al bon terror

- Advertisement -

Carreté defineix el film com un producte “de terror creepy inspirat en el cine més gamberro dels anys 70 i 80 que tan admiro”. Es tracta d’una pel·lícula 100% independent i produïda exclusivament amb capital privat d’inversors catalans. El film és la segona producció de Creatures of the Dark, el segell de terror, creat pel propi Carreté, en la seva faceta com a productor, després de produir Framed, l’òpera prima de Marc Martínez Jordán que va obrir el Terror Molins 2017.

La pel·lícula, rodada en anglès, va enregistrar-se entre Sabadell, Terrassa, Montserrat i el Parc Natural de Collserola (Sant Cugat i Molins de Rei) i els interiors a l’Hospital del Tòrax, al Parc Audiovisual de CatalunyaLa cinta la protagonitzen Andrea Guasch (Cambio de Clase, Submergence), Joe Manjón (El internado, Framed, The Man Who Killed Don Quixote) i Ramon Canals (Asmodexia, Castidermia), acompanyats per la presencia d’actors secundaris com Mark Schardan, Sue Flack, Ben Vinnicombe i Liliana Cabal, entre d’altres. L’equip tècnic i artístic que ha treballat en el rodatge de la pel·lícula està íntegrament format per professionals nascuts i/o formats i residents a Catalunya.

A mig camí entre la monster movie i el slasher, el relat argumental del film, escrit pel mateix director, narra les vicissituds d’una jove periodista, aficionada a la ufologia durant la seva visita als vestigis d’una antiga zona militar abandonada en la que, suposadament, quaranta anys enrere, va tenir lloc un episodi de contacte amb alienígenes. No cal ser un expert en el gènere per endevinar que la cosa es torçarà i en algun moment tindrem éssers d’altres planetes fent la vida impossible als protagonistes. Un relat adrenalínic; d’aquells de quedar-se clavat a la butaca i devorar crispetes.

Foscor, maldat, terror!

“És el relat que tenia ganes d’explicar, i la pel·lícula que tenia ganes de fer, assegura el director Marc Carreté. “No hi han hagut condicionants, més enllà dels propis de l’ajustat pressupost… Però bé, m’he sentit lliure a l’hora d’imaginar i d’explicar la història que tenia al cap”. Segon Carreté aquest film representa un retorn als orígens, a la maldat i a la foscor introspectiva i malaltissa dels personatges protagonistes dels seus curtmetratges. “Ens ho hem passat molt bé rodant-la i diria que això pot haver transcendit al material que n’ha sortit.”

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents