today-is-a-good-day

Adrià Guxens premiat al Festival de Màlaga

- Advertisement -

El director català i col·laborador d’El Cinèfil Adrià Guxens està de doble gira festivalera amb els seus darrers treballs. Ara fa poc més d’un any es va poder veure per primer cop a les Nits de Cinema Oriental de Vic el curt I don’t think its going to rain que aquest agost de 2020 ha marxat del Festival de Màlaga amb la Biznaga del Plata al Millor curt.

- Advertisement -

Gràcies al projecte Looking China, 4 estudiants de l’ESCAC van marxar a la Xina durant 18 dies. L’objectiu del viatge era sotmetre’s a un projecte audiovisual. Durant aquest temps van poder conèixer la cultura i en el cas de Guxens aprofitar el temps per filmar un curt documental. El cinema havia de ser el mitjà amb el qual transmetre una història cultural xinesa i per primer cop va decidir triar el documental per expressar-ho. La trama giraria sobre un restaurant de la ciutat regentat per una família. Un cop va conèixer el matrimoni del restaurant i el seu fill i l’àvia, va veure que la història no estava als fogons, sinó que es va decantar per la vessant més humana de la història. La relació que hi havia entre el net i l’àvia li va semblar d’allò més tendre, emocional i sincera per plasmar a la pantalla el canvi generacional que hi està havent a la Xina.

- Advertisement -

A part, amb paraules del director “la corpulència del noi i la petita estatura de la dona em feien pensar amb en Totoro i la Satsuki i això ho feia tot més entranyable”. Aquest curt ha passat per 14 festivals nacionals i internacionals i han portat l’entranyable història des de Barcelona a Seül passant per la Cerdanya i Blangladesh per posar alguns exemples.

La música centra el seu darrer treball

La musica és el fil conductor de la seva última pel·lícula, un curt titulat Preludi on Guxens hi ha posat unes quantes dosis d’autobiografia per inspirar-se. “La música ha jugat un paper molt important a la meva vida. Quan era petit, anava al Conservatori gairebé cada dia després de l’escola i m’hi quedava estudiant fins que es feia fosc. Durant 15 anys, el Conservatori es va convertir en la meva segona llar”. Amb aquest passat no és estrany que la trama de Preludi tracti el bloqueig emocional que incapacita el  protagonista, el Víctor, per tocar bé el violí. A poques hores del concert que pot impulsar la seva carrera professional, haurà d’ordenar seves prioritats.

Pablo Capuz intepreta el jove músic en el seu primer papar protagonista al costat d’Ana Diogéne (la seva mestra) i Pep Planes i Mercè Pons que es posen a la pell dels seus pares. Preludi ja ha estat seleccionat per més de 17 certamens de cinema i a Catalunya el podrem veure al Festival de Girona (setembre) al Psicurt (octubre) o al FICCAT al maig del 2021.

En aquest enllaç podreu veure altres treballs del director

https://elcinefil.cat/2019/01/02/did-you-like-the-movie/

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents