‘A Pablo Escobar se le respeta’ (als fets reals no tant)

- Advertisement -

Fa uns mesos vam analitzar les veritats i mentides de la sèrie Orange is the new black. Ara marxem a Colòmbia per fer una mica el mateix… No és agosarat dir que Narcos ha estat un dels grans èxits de Netflix. La segona temporada va mantenir enganxats a la tele milions d’espectadors d’arreu del món veien la caiguda de l’imperi de la droga de Medellín i paral·lelament la del protagonista de la sèrie Pablo Escobar. No és cap spoiler dir que al Patrón el van pelar l’any 1993. De fet la pròpia publicitat de la sèrie ja ho posa… I és que la gràcia no és el què sinó el com.

narcos

- Advertisement -

Dit això, i ara que ja corren spoilers de la 3a temporada sense el patrón analitzem el fets d’una sèrie tan clarament basada en fets reals. Sorprèn que un dels protagonistes reals, el propi fill de Pablo Escobar, hagi sortit a la palestra diversos cops a dir quatre veritats sobre la història real del seu pare. Juan Pablo Escobar viu actualment a l’Argentina i es fa dir Sebastián Marroquín. En un post al Facebook va dir concretament 28 de veritats que segons ell la sèrie ha obviat o s’ha passat directament pel forro. De les 28 quimeras de Narcos n’exposem les deu de les més flagrants. I ara sí comencen els spoilers de la 2a temporada… De la tercera no, no patiu!

- Advertisement -

Spoiler-Alert

1 – Luxes, els mínims: A la sèrie, quan Escobar està fugint amb la seva família acorralat per l’exèrcit, la DEA i els càrtels rivals, els amagatalls són cases luxoses repartides per la geografia colombiana. Segons Juan Pablo Escobar vivien en tuguris i no en mansions.

2 – La bona esposa: Quan va conèixer Pablo Escobar Maria Victoria Henao (Tata) només tenia 13 anys i el futur narco ja en tenia 24. Això no va impedir que es casessin dos anys més tard l’any 1976 i que estiguessin sempre “junts” fins que l’any 1993 uns quants trets van acabar amb vida del seu marit. Tot i que a Narcos no es ben bé així Tata mai no va empunyar una arma i molt menys disparar-la. Després d’una agitada joventut va ser acceptada a l’Argentina i ha intentat viure una vida lluny dels focus mediàtics.

tata-1442004832375_956x500

3 – El futbol: Pablo Escobar no era seguidor del Atlético Nacional sinó del Deportivo Independiente Medellín.

4 – Sense gaire perills: La família Escobar només va haver de “patir” un episodi amb pluja de bales i no va ser ni molt menys tan cruenta com es mostra a la sèrie.

5- La mare traïdora: Hermilda de los Dolores Gaviria no va ser fidel al seu fill ni li va donar el suport que es mostra a la sèrie. “El va trair i es va aliar amb el seu fill gran”, assegura el fill de Pablo Escobar. A més, després van negociar amb Los Pepes i van col·laborar activament. Gràcies a això van poder viure tranquils a Colòmbia.

hermilda-gaviria

- Advertisement -

6- La Quica no era la bomba: Dandenys Muñoz Mosquera (alies la Quica) no va ser la persona que va posar la bomba a l’avió d’Avianca que va acabar amb la vida de més de 100 persones el 27 de novembre de 1989. Juan Pablo Escobar manté que el seu pare sí que va ordenar l’atemptat però va ser Carlos Castaño qui va executar les ordres. Malgrat això la Quica va ser condemnat a cadena perpètua als Estats Units pels fets. Va ser detingut l’any 1991 per viatjar amb un passaport fals. Avui en dia compleix condemna a en una presó de Virginia.

56b53df517b1e

7 – Leon, el braç armat a Miami: El personatge de Leon mai no va viure als Estats Units! Era un home, segons el fill d’Escobar, “fidel i valent al servei del meu pare”. Va morir després de ser segrestat i torturat pels Castaño a Medellín. Va caure lluitant per Pablo Escobar i mai no el va trair.

8 – A les famílies rivals se les respecta: Escobar era una home de família i com a tal el respecte als més propers era extensible als seus rivals. Així doncs mai no va atacar la filla del Gilberto Rodríguez i menys encara el dia de la seva boda com mostra a la sèrie. Juan Pablo Escobar assegura que el pacte era “no tocar a les famílies”.

9 – L’Hotel Tequendama: Pablo Escobar no va haver de “colar” mai telèfons secrets per parlar amb la seva família quan aquesta estava “empresonada” a l’hotel. A més no es va assassinar cap periodista davant l’hotel com es veu a la sèrie.

10 – Una fuga planificada: Quan el clan Escobar escapa de La Catedral no va haver-hi ni de bon tros una sagnia com la que apareix a la sèrie. Només va haver-hi un guarda de seguretat mort ja que des del principi s’havia dissenyat la presó perquè tard o d’hora haguessin de marxar cames ajudeu-me.

gettyimages-452528613

 

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents