Més cine que mai al Saló del Manga 2016

- Advertisement -

La XXII edició del Saló del Manga de Barcelona ja està aquí amb novetats molt sucoses i calentes… Un dels pioners als anys 80 del gènere hentai (erotisme dibuixat), Toshio Maeda, serà un dels convidats destacats de l’esdeveniment. La clau del seu èxit va ser la creació d’uns “tentacles” que varen burlar la censura japonesa en aquell temps.  La seva obra mestre va ser Urotsukidoji (1986), la qual va ser descrita com la base per a tot el gènere eròtic grotesc de l’anime oriental. Tres anys més tard va ser adaptada en format OVA per Hideki Takayama, arribant a crear-se diferents films i causant una gran influència entre la primera fornada de joves otakus del territori nostrat.

El seu èxit va continuar gràcies a Demon Beast Invation (1989), amb una adaptació a l’anime un any més tard i de temàtica similar a l’anterior. La següent obra el va fer canviar de registre, sense obviar el seu característic estil tentacular. La Blue Girl és un treball inspirat en els ninjes i els clans més antics del Japó. També va arribar la versió animada l’any 1992 de la mà de Kan Fukumoto. Uns anys més tard, el mangaka va patir un accident que li va deixar limitada la mà, però la seva passió va perdurar i gràcies a la tecnologia va continuar creant personatges i redactant guions. A part, també ha realitzat mangues del gènere mecha (robots), allunyant-se del terror eròtic.

- Advertisement -

hentai toshio maeda

Monstres de Butxaca

- Advertisement -

Un altres dels plats forts d’engunay és la temàtica Pokémon. Després d’uns anys sense donar gaire titulars, la popular saga dels monstres de butxaca han impactat contra tot el món amagant-se en cada espai del planeta (de manera virtual) i creant la necessitat de ser atrapats per gent de totes les edats, així ha estat el naixement de l’aplicació Pokémon Go. Després de despertar de l’estat de latència, molts han recuperat l’afició i interès per la sèrie i per llegir els mangues, ja que fins fa poc no han arribat a ser editats. A més, els videojocs porten més de 275 milions d’unitats venudes a tot al món i les cartes s’han distribuït a 74 països. Aquest any Pokemon celebra el vintè aniversari i els fans catalans de la saga ho podran celebrar amb els autors dels mangues, Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto. Tots dos treballen junts actualment a les sagues Pokémon X-Y i Pokemon Ruby-Sapphire, que corresponen al dotzè i tretzè arc de la sèrie, respectivament.

Per una banda, Hidenori Kusaka va tenir la bona sort de publicar el primer capítol del manga Pokémon Special al 1997 i des d’aleshores ha continuat adaptant les històries del popular videojoc. Mai deixa de banda el món Pokémon, feina que compagina amb l’edició de mangues i llibres infantils. En els seus autoretrats li agrada aparèixer com Electrode, un dels monstres de butxaca. Satroshi Yamamoto va debutar l’any 93, però fins al 2001 no es va incorporar a l’equip Pokémon, creant el desè volum al Japó o el sisè a l’edició Normal Còmics.

autos pokemon

Durant l’esdeveniment, els visitants podran acudir a una masterclass amb els autors, gràcies a la col·laboració de l’escola Joso, així com aconseguir l’autògraf a l’stand que organitzarà Norma Editorial. Per afavorir l’experiència del visitant, els números de les firmes seran limitats i es sortejaran prèviament, properament s’obrirà el procés d’inscripció a les xarxes socials.

Cinema per a tots

Una de les novetats més interessants d’enguany és la projecció del nou film de la saga Death Note (Death Note: Light up the New World (2016), que tindrà la seva Premiere Europa el proper dia 29 d’octubre a les 12:30h a l’Escenari Palau de Congressos. A més el certamen inclou una nova secció sota el títol Gran Estrena on a banda de la mencionada cinta es projectaran els films Terraformars (Takashi Miike) i I am a Hero (Shinsuke Sato) de manera gratuïta.

Els creadors del llargmetratge d’animació One Piece Gold també participaran en aquesta edició. El film ha recaptat més de 4’8 bilions de iens al Japó, acumulant més de 3’6 milions d’espectadors i arribarà als cinemes espanyols el proper 4 de novembre també en llengua catalana. Per això el cineasta Hiroaki Miyamoto, el productor Hiroyuki Sakurada i l’animador Masayuki Sato visitaran el Saló del Manga per a presentar el film en exclusiva. A més, de diverses sessions de signatures també oferiran dues classes magistrals el dilluns 31 d’octubre a les 18:30 h i el dimarts 1 de novembre a les 11 h al Taller de Manga i Anime del Pavelló 4.

La història explica la nova aventura d’en Ruffy i la resta de Pirates del Barret de Palla, que decideixen posar rumb a una embarcació daurada amb moltes llums de neó i 10km de llarg; és tan gran com una ciutat, fins i tot està reconeguda com a país independent pel Govern Mundial i com la major ciutat de l’entreteniment del món sota el nom de Gran Tresor. Allà, pirates, marines i milionarishi tenen una cita en un “santuari absolut” fora de l’abast del Govern Mundial gràcies a la riquesa del Rei del Casino, Gildo Tresor, un home del qual es diu que posseeix un 20% dels diners del món.

one piece gold

Programació cinematogràfica completa

- Advertisement -

El XXII Saló del Manga de Barcelona incorpora un nou espai: l’auditori del Palau de Congressos (Palau 5) amb accès directe des de plaça Univers. A l’auditori tindran lloc les projeccions d’estrenes de llargmetratges japonesos i les trobades de destacats autors amb els fans i altres espectacles.

DISSABTE 29 D’OCTUBRE

11:00. Trobada de Toshio Maeda, autor d’Urotsukidoji, amb els fans. Temàtica hentai.

12:30. Death Note Light up The New World (VOSE).

16:00Terra Formars (VOSE).

18:00El Imperio de los Cadáveres (VOSE).

DIUMENGE 30 D’OCTUBRE

11:00. Projecció de YO-KAI WATCH

12:00.  I am a Hero (VOSE).

16:00One Piece Strong World (VE). Amb la presència del director Hiroaki Miyamoto, el dissenyador de personatges Masayuki Sato i el productorHiroyuki Sakurada

18:30. Trobada de Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto, autors del manga de Pokémon, amb els fans

19:45. Anime World:

Tràilers, fragments i episodis de Bésalo a él, y no a mí, Quiero ser Seiyu, Desaparecido i Your lie in April

DILLUNS 31 D’OCTUBRE

10:30The Anthem of the Heart (VOSE).

16:00. Trobada del youtuber Folagor amb els seus fans per parlar dels videojocs de Pokémon i jugar a Super Mario Maker

DIMARTS 1 DE NOVEMBRE

10:00. Songokumanía: El Big Bang del Manga. Amb la presència del director Oriol Estrada

11:15. Concert-Projecció de la ídol virtual IA Party A Go Go!

12:00. Avanç exclusiu d’One Piece Film: Gold (V.E i V.C). Amb el directorHiroaki Miyamoto, el dissenyador de personatges Masayuki Sato i el productor Hiroyuki Sakurada

16:00. Harmony (VOSE)

18:00. Anime World:

Tràilers, fragments i episodis de Love Live Sunshine, Hola Handa, Soy Sakamoto, ¿por? i Tsukiuta, The Animation. 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents