9 mesos poden canviar tota una vida

- Advertisement -

La cooperativa Compacto arriba amb una opera prima de producció franco-belga dirigida per Guillaume Senez, el qual ha creat tres curtmetratges (Squarring, In Our Blood i UHT) que han passat per prestigiosos festival. El cineasta dona el salt amb el seu primer llargmetratge que neix a partir de la idea de reflectir l’adolescència tal com és, amb tota la seva bellesa i complexitat alhora. Els protagonistes són Kacey Mottet Klein (que va estar nominat als Premis César per Quan on a 17 ans) i Galatéa Bellugi (Premiada al Festival de Cinema de Marrakesh pel seu paper).

- Advertisement -

La història, marcada per un estil realista, se centra en Maxime i Melanie, dos joves que tenen 15 anys i s’estimen, això els condueix a explorar la sexualitat, fins que un dia ella queda embarassada. Aquest fet els aportarà un seguit de conseqüències que els adolescents hauran de superar.

- Advertisement -

La pel·lícula 9 meses (Keeper) ha passat per molts festivals com Locarno, Toronto, Sevilla o Rotterdam, rebent el reconeixement a Torino com a millor pel·lícula, la menció especial del jurat a Varsòvia, el premi al talent jove a Hamburg i una menció especial del jurat a Taipei, entre d’altres. S’estrena el proper 10 de març i arriba a les cartelleres doblada al català.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents