‘Daddy’s girl’ i ‘El desarmadero’ triomfen al 8è Sant Cugat Fantàstic

- Advertisement -

El film Daddy’s Girl del director anglès Julian Richards ha estat el guanyador de la 8a edició del Sant Ciugat Fantàstic. Aquest slasher sobre un home que assassina joves del poble on viu i la seva turbulenta relació amb la seva filla ha estat el més ben valorat pel jurat que també ha premiat els seus efectes especials. A banda de la guanyadora, ha quedat un palmarès amb molta presència de les propostes llatines del certamen. L’altre gran vendedora és la cinta argentina El Desarmadero que ha recollit el guardó a la Millor Direcció per Eduardo Pinto, pel Millor Actor per Luciano Cáceres i la Millor Banda Sonora.

Luciano Cáceres a ‘El desarmadero’

- Advertisement -

També ha fet un molt bon paper el film Y todos arderán que ha estat reconegut per l’actuació protagonista de Macarena Gómez i per la seva fotografia a càrrec d’Ona Isart i David Lobelos. Una altra pel·lícula que ha marxat del certamen amb dos premis, Millor Guió i Millor Direcció d’art, és la peruana Tiempos futuros.

- Advertisement -

La fotografia de ‘Y todos arderán’ i la seva protagonista Macarena Gómez han rebut premi

En l’apartat del curtmetratge la vencedora ha estat La Luz de Iago del Soto que, a més també s’ha endut el premi de la crítica. El millor curtmetratgista, però, ha estat l’andorrà Álvaro Rodríguez Areny per Under the ice. 

A continuació podeu consultar el palmarès complet

Premis del Jurat oficial

Millor pel·lícula: Daddy’s girl de Julian Richards

Millor Director: Eduard Pinto per El desarmadero

Millor Guió: Víctor Checa per Tiempos futuros

Millor Actor: Luciano Cáceres per El Desarmadero

Millor Actriu: Macarena Gómez per Y todos arderán

- Advertisement -

Millor Fotografia: Ona Isart i David Lobelos per todos arderán

Millors efectes especials: Daddy’s Girl

Millor Banda Sonora: El Desarmadero

Millor direcció d’art:  Tiempos futuros

Menció especial: The nanny’s night pel seu plantejament original i el seu humor festivaler.

 

Millor curtmetratge: La Luz de Iago del soto

Millor director de curt: Álvaro Rodríguez Areny per Under the ice

Menció especial: Al Nadal toca fusta de Max Calvera per la seva proposta costumista i gamberra dins el gènere fantàstic.

El jurat està format pel director i guionista Roger Comella, la codirectora del FIC-CAT, directora i guionista Cris Gambín i pel programador de festivals i CEO de Tártaro Films Omar Parra.

Premis del públic

Millor pel·lícula: The nanny’s night d’Ignacio López Vacas

Millor curt: Al Nadal toca fusta de Max del Calvera

Premi de la crítica

Millor curt: La Luz de Iago del soto

El jurat està format pels crítics Javier Gutiérrez (Cine de patio), Jordi Sardiña (El Cinèfil), Miryam Rodríguez (Radio Bierzo)

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents