6 llibres cinèfils per a un Sant Jordi confinat

- Advertisement -

La crisi sanitària que estem vivint ha provocat que tot, absolutament tot, es vegi alterat. La cultura no s’escapa d’aquesta alteració, i a més de teatres, cinemes, museus i llibreries tancats, hem vist una munió d’estrenes ajornades, rodatges aturats i festivals que han hagut d’ajornar-se, anul·lar-se o reinventar-se. I ara Sant Jordi. Una de les dates i cites culturals més destacades al nostre país s’ha vist afectada pel coronavirus i s’ha ajornat fins al 23 de juliol. Tot i així, em resisteixo a deixar passar el Sant Jordi com si res, i és per això que avui us vull recomanar llibres molt cinèfils. Perquè el Sant Jordi és sagrat i no hi ha coronavirus que l’aturi.

El cine que nos abrió los ojos, Gemma Nierga i Jaume Figueras

Jaume Figueras i Gemma Nierga són dos espectadors que al llarg d’aquest llibre rememoraran aquelles pel·lícules que ens han despertat quelcom, és a dir, que ens han obert els ulls. A través d’un diàleg dinàmic i farcit d’anècdotes de tot tipus, ambdós ens conviden a reviure aquelles grans pel·lícules de tots els temps. Un sincer homenatge al cinema i també a l’amistat.

- Advertisement -

 

- Advertisement -

 

 

El cine y su música. Secretos y claves, Lamberto del Álamo Caballero

Hi ha pel·lícules en què la música és gairebé tan important com la imatge i algunes bandes sonores són gairebé tan mítiques (o més) que les seves pel·lícules. Això d’apreciar la música en una pel·lícula pot resultar difícil per a molts, i és per això que us recomano aquest llibre, ja que amb un to divulgatiu i amè, es fa una repassada a deu obres mestres del cinema que ajudaran als lectors a desenvolupar cert criteri.

 

 

 

Robots de cine: de Maria a Alita de Jordi Ojeda

Robots, cyborgs, ginoides, humanoides, autòmats i moltes més derivacions de la robòtica és el que ens proposa el llibre Robots de cine: de Maria a Alita d’un dels nostres col·laboradors més fidel, en Jordi Ojeda. Un viatge al món de la robòtica en el cinema de la mà de no només tot un cinèfil sinó també un Doctor en robòtica i reconegut divulgador científic.

- Advertisement -

El llibre fa un repàs per les màquines més estimades del setè art i com bé indica el seu títol comença ben enrere al cinema mut i acaba en l’actualitat. Una guia imprescindible pels amants de la ciència ficció que explica de manera divulgativa la influència dels robots en pel·lícules i sèries.

El cuento de la criada. Ensayos para una incursión en la república de Gilead, VVAA

A finals de 2019 vam  veure com Martagret Atwood publicava Los testamentos, el punt i final a la història començada amb El conte de la serventa. Ara que (si tot va bé) falta poc per poder veure la quarta temporada de The Handmaid’s Tale, és un bon moment per agafar aquest llibre publicat el 2019 amb diferents assajos que ens parlen sobre el totalitarisme gestacional, la propaganda política, les distòpies, les referències filosòfiques del guió… El llibre fa un recorregut per els temes més destacats i transcendentals de la ficció creada per Atwood.

 

 

Sexo y series, Iris Brey

Les sèries, com a reflex de la nostra societat, han mostrat no només canvis polítics o socials, sinó també canvis en la concepció de la sexualitat femenina. Iris Brey analitza com les sèries americanes (Sexo en Nueva York, Buffy Cazavampiros, Girls, Orange Is the New Black) ens permeten canviar la nostra percepció de les diferents sexualitats. Un llibre que trenca esquemes.

 

 

 

Inside Out. Mi historia, Demi Moore

Una de les actrius més conegudes de Hollywood durant dècades no només ha protagonitzat pel·lícules memorables, sinó que també ha estat envoltada de polèmica a causa de les seves relacions personals i la seva vida privada.

Demi Moore, com qualsevol de nosaltres, també ha hagut de lluitar contra els seus propis fantasmes, com la guerra contra les seves addiccions, els traumes de la seva infantesa, les conseqüències de la fama… Són moltes les vegades que ha estat en el punt de mira, i és alt el preu que ha hagut de pagar.

En aquest llibre l’actriu intenta explicar, amb molta sinceritat, les dificultats que suposa ser una estrella de Hollywood i alhora tenir una vida familiar més o menys estable.

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents