La població de Molins de Rei acull la 41a edició del Festival de Cinema de Terror del 4 al 13 de novembre, presencialment a la sala La Peni i El Foment, que projectaran els films inclosos en les seccions Oficial i Being Diferent, respectivament. Pel que fa a l’edició online a través de la plataforma Filmin, des de l’organització del festival s’ha detectat recentment que alguns títols que estaven inclosos en la programació han estat recentment filtrats a internet. Davant la possibilitat que el contingut fos vulnerable, s’han vist obligats a tancar l’accés cautelarment per minimitzar el possible perjudici sobre les obres davant una actuació delictiva.
La inauguració serà amb la comèdia d’humor negre finesa Mad Heidi dirigida per Johannes Hartmann i Sandro Klopfstein. La trama se situa en una Suïssa distòpica que ha caigut sota el govern feixista d’un magnat del formatge, Heidi viu com una simple dona jove a les muntanyes. La ingènua muntanyesa es converteix en una feroç lluitadora que ha d’acabar amb els feixistes del formatge. L’humor negre, el gore, l’acció i la diversió estan més que assegurats en aquesta cinta feta especialment pels fans, que van recollir prop de 2 milions de dòlars.
La secció oficial a competició comptarà amb els títols més destacats del gènere de l’any, explorant tots els vessants del terror i oferint a l’espectador obres molt diverses i d’indrets molt diferents. Entre els títols destacats es troba la darrera producció d’animació Unicorn Wars d’Alberto Vázquez, on els ossets de colors s’enfrontaran als unicorns en una batalla èpica; també es projectarà la danesa Speak no Evil, un dels títols més controvertits que no deixarà a ningú indiferent. La cinta coreana, Project Wolf Hunting, un film adrenalínic d’acció i terror que va ser premiat a la darrera edició del Festival de Sitges. L’opera prima d’en Karim Ouelhaj, Megalomaniac és altra de les sensacions de l’any, junt amb Deadstream, un found footage que combina comèdia i terror, amb els fantasmes i youtubers. Altres títols que es podran gaudir són Before Night Falls, Candy Land, Family Dinner, Huesera, O Corpo Aberto (Cuerpo Abierto), Viejos o Wolfkin, totes elles molt diferents, però interessants propostes per a gaudir del millor cinema de gènere.
Per altra banda, la secció Being Diferent, que alberga noves propostes que desafien els límits del gènere, mostrarà títols com Hypochondriac, Jacky Caillou, Saloum, A Wounded Fawn, Seire, Zalava, Sick of Myself o Soft & Quiet. I la secció més sanguinolenta, descarada i divertida estarà conformada per les cintes Day Zero, Everybody Dies by the End, Feed Me, Sissy, She Came from the Woods, The Price We Pay, Terrified 2 i la cinta inaugural, Mad Heidi.
Enguany, dedicarà el leitmotiv a la temàtica dels musicals de terror, destacant l’impacte que han tingut títols com Little Shop of Horror, Sweeny Todd, Phantom of Paradise o l’emblemàtica The Rocky Horror Pictures Show dins el gènere. Per això, el festival ha volgut preparar una sessió molt especial pel 5 de novembre del film de culte d’en Jim Sharman, The Rocky Horror Pictures Show, que promet emocions fortes, ja que es tracta d’una projecció acompanyada d’un live show. A més, es podran veure títols com Anna and the Apocalypse, Nightmare before Christmas, Little Shop of Horrors o Poultrygeist: Night of the Chicken Dead.
Acció>Cinema
TerrorMolins participa en el programa Acció>Cinema amb la programació de dues activitats. Per una banda, el taller de cinema infantil “La meva primera escena de Terror”, a càrrec de Quim Crusellas, realitzador audiovisual. La finalitat del Taller de cinema infantil és que els nens i nenes participants ideïn i filmin una escena on apareguin alguns dels elements arquetípics del cinema de terror. Aquest taller té per objectiu reflexionar sobre el dret a la pau i la prevenció de les violències entre els infants, a la vegada que pretén introduir-los en la creació cinematogràfica i el llenguatge audiovisual. També promou els drets a una ciutadania conscient, formada, crítica, compromesa i mobilitzada: educació per al desenvolupament a través del cinema.
I per l’altra, la xerrada “Estereotips terrorífics: una aproximació a la representació dels gèneres des del terror”, a càrrec de Mireia Iniesta, professora de cinema. Una xerrada educativa que analitza i descriu com el cinema, i més concretament, el cinema de terror pot donar la volta als estereotips de gènere de la societat. Amb un enfocament històric, però també posant èmfasi en exemples actuals extrets del cinema i les sèries.
Consulteu tota la programació del TerrorMolins al seu web.