4 cinemes que no tornaran a obrir

- Advertisement -

És un molt mal moment pel cinema. La crisi de la Covid-19 ha deixat la cultura molt i molt tocada. A l’aturada de més de tres mesos (de mitjan de març a finals de juny) ara li hem de sumar la segona onada del coronavirus que ha tornar a deixar el cinemes al 50% de l’aforament. El sector està molt preocupat per dos motius. El primer és una evident davallada d’ingressos durant tot aquest temps. Però el segon i més important és que el públic ha donat l’esquena als cinemes quan han tornat a obrir.

https://elcinefil.cat/2020/10/19/el-futur-del-cinema/

- Advertisement -

Amb aquest panorama, és evident que hi haurà sales que no aguantaran la pressió i hauran de tancar. Recentment s’ha sabut la notícia que els Cinemes Texas, que el cineasta Ventura Pons va obrir el setembre de 2014 a Gràcia, no tornaran a aixecar la persiana. Amb un elevat lloguer i deutes acumulats l’empresa no ha pogut amb la pressió econòmica. Amb aquest tancament acaba el seu somni de tenir una cadena de cinemes amb el català i el cinema independent com a principal reclam després del seu projecte a València (Alba Texas) i el traspàs del Las Vegas a Figueres.

- Advertisement -

“És una etapa feliç de la meva vida que havia d’acabar”, explica Ventura Pons en declaracions a El Cinèfil. “Hem arribat a un acord amb la família Payàs i han recuperat el cinema. Segons em diuen tenen la intenció de trobar algú que faci un projecte semblant però hi ha molts fons voltors que volen agafar-ho i fer cinema comercia”, assegura Pons. Al portal Change.org s’ha obert una campanya per demanar que el “Model Texas” no mori i es mantingui la versió original, el català i els preus populars.

Un degoteig que va començar abans del confinament

Els històrics Cinemes El Punt tampoc no tornaran a projectar cinema. En aquest cas podem parlar de crònica d’una mort anunciada ja que han estat els interessos immobiliaris els que fa temps que van fer decantar la balança cap al tancament. La trista notícia, però, va enxampar els cinemes en ple confinament. Ja no els tornarem a veure mai més…

https://elcinefil.cat/2020/04/27/els-cinemes-el-punt-de-cerdanyola-no-reobriran/

I tornant a la capital catalana, poc abans del confinament vam saber que les multisales Palau Balañà també apagaven els llums per sempre. El culpable en quest cas ha estat la incertesa de la viabilitat a futur de les sales del Grup Balañà que enguany també ha posat fi al incombustible teatre Club Capitol.

I seguint a Barcelona aquest juliol de 2020 vam veure vist la darrera víctima: el cèntric Cinema Méliès que després de 24 anys posa punt i final a una història al costat del cinema independent. Uns propietaris del local poc avesats a la negociació i unes perspectives de futur no gaire optimistes han forçat la decisió.

No tot són males notícies, però. Un altre cinema que havia estat víctima directa del Coronavirus ha tornat a obrir. Parlem de l’Arinco de Palamós que després d’una aturada de març a setembre ha tornar a obrir portes amb uns nous operadors. Tot plegat ens deixa, de moment, amb un total de 22 sales de cinema menys en el que portem de 2020. Esperem que la sagnia no continuï…

- Advertisement -

https://elcinefil.cat/2020/04/15/el-cinema-catala-tocat-i-enfonsat/

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents