La Federació Catalana de Cineclubs tanca l’any del seu 40é aniversari

- Advertisement -

La Federació Catalana de Cineclubs tanca l’any de la celebració del seu 40è aniversari consolidant-se com un circuit alternatiu altament actiu dins del panorama de l’exhibició cinematogràfica català. Amb una xifra anual de gairebé 80.000 espectadors i 1.300 sessions, un increment més que notable respecte els darrers anys, els cineclubs es configuren com un projecte sostenible gestionat pel mateix públic, que decideix què programa i què ofereix cada poble i ciutat.

Amb 54 cineclubs federats estesos per tot el territori català, balear, andorrà i valencià, la Federació Catalana de Cineclubs contribueix a dinamitzar una oferta cultural que apropa el cinema de qualitat a pobles i ciutats que van des de capitals comarcals com Sabadell, Granollers, Figueres, Olot i Vic, fins a petitis municipis amb una oferta cultural molt reduïda, l’organisme és cabdal a l’hora d’acostar el cinema d’autor a poblacions on no hi arriba via sales comercials. A més, les sessions organitzades per cineclubs tenen una mitjana de 60 espectadors, més del doble de la de les sales de cinema.

- Advertisement -

- Advertisement -

Amb motiu dels 40 anys de la Federació Catalana de Cineclubs, s’ha inaugurat un cicle de cinema i una exposició a la Filmoteca de Catalunya.

L’exposició Cineclubisme: El públic s’organitza, comissariada per Juan Manuel Garcia Ferrer, és un recorregut pels 40 anys de la institució i dels cineclubs catalans, reivindicant la seva importància pel sector del cinema tant aquí com arreu del món. I és que si bé la FCC celebra quatre dècades d’existència, fa gairebé un segle que existeixen cineclubs al país, començant pel Cineclub Cinematogràfic Horta, fundat el 1923.

El cicle de cinema que acompanya l’exposició està format per algunes de les millors pel·lícules independents de la història del cinema i que són representatives de la història dels cineclubs. Durant aquestes vacances de Nadal, hi haurà projeccions d’Una mujer fantástica de Sebastián Lelio, El pequeño Salvaje de François Truffaut, In this World de Michael Winterbottom, Rashomon d’Akira Kurosawa i Stranger Than Paradise de Jim Jarmusch. El cicle s’estendrà als primers mesos del 2020 amb títols com El ángel exterminador de Luis Buñuel, El caballo de Turín de Béla Tarr i No es país para viejos dels germans Coen.

Al partir de 2020 començarà a posar-se en marxa la segona tongada del catàleg de la FilmoXarxa, projecte de la Filmoteca de Catalunya i ICEC per a la difusió de patrimoni fílmic de clàssics catalans i pel·lícules inèdites de cinema europeu, amb un catàleg renovat que els cineclubs podran programar gratuïtament. Al 2019, s’han organitzat més de 85 sessions a diversos cineclubs gràcies a aquesta iniciativa. Entre els films més programats es troben Le fils de Joseph d’Eugène Green, Sameblod d’Amanda Kernell i La piel quemada de Josep Maria Forn.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents